Brian mistede hus og kone: Så lille er hans erstatning

Brian Kristensen blev fejlbehandlet i to år af den omdiskuterede psykiater Arne Mejlhede. Medicinen kostede Brian ægteskabet, huset og en kæmpe gæld - men han får kun 15.000 i erstatning, fordi han ikke er i arbejde.
Hvis du bliver fejlbehandlet som patient, kan du få erstatning. Men den afhænger af din arbejdsindtægt, så hvis du for eksempel er uden job på grund af en psykisk sygdom, får du en lavere erstatning.
Hvis du bliver fejlbehandlet som patient, kan du få erstatning. Men den afhænger af din arbejdsindtægt, så hvis du for eksempel er uden job på grund af en psykisk sygdom, får du en lavere erstatning. Colourbox / modelfoto

15.000 kroner. Så meget - eller lidt - får Brian Kristensen fra Patienterstatningen.

Det selvom han gennem to år blev fejlbehandlet af skandale-psykiateren Arne Mejlhede, hvilket kostede Brian ægteskabet, huset og drev ham ud i gæld. Men erstatningen bliver beregnet ud fra et tab i arbejdsindtægt, så hvis man står uden for arbejdsmarkedet, er erstatningen lavere. Det skriver dr.dk.

- Rigtig mange mennesker med psykisk sygdom er jo desværre ikke i arbejde. Det vil sige, at uanset hvor groft og voldsomt, de er blevet fejlbehandlet, får de ikke ret meget i erstatning, siger Thorstein Theilgaard, der er generaldirektør i Bedre Psykiatri, til dr.dk.

En test viste, at Brian Kristensen har ADHD, men det var psykiateren Arne Mejlhede ikke enig i. Ved blot at se Brian ind i øjnene konstaterede han, at Brian var psykotisk, og satte ham på en masse forskellig anti-psykotisk medicin. På grund af medicinen tog Brian 15 kg på, blev inaktiv, ukoncentreret og fik svært ved at socialisere - og til sidst tog bivirkningerne livet af Brian Kristensens ægteskab og efterlod ham med en stor gæld, fordi huset skulle sælges.

Efter afsløringen af Arne Mejlhedes tvivlsomme metoder har mange patienter søgt erstatning.

Patientforeninger kritiserer de lave erstatninger og foreslår, at også andre ting end arbejdsindtægt skal være afgørende, skriver dr.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.