Brev-død: Post Danmark skal fyre op mod 800 ansatte

Hver tiende brev er blevet skåret væk på et år i Danmark. Det betyder, at der skal færre til at ordne posten.
Flere står til en fyringsseddel i Post Danmark.
Flere står til en fyringsseddel i Post Danmark. Foto: GALBIATI SARA/free

Post Nord, som Post Danmark er en del af, skal spare 500 millioner svenske kroner eller 397 millioner kroner. Samtidig skal man fyre mellem 700 og 800 ansatte - hovedsageligt i Danmark - ud af de 39.000 ansatte i hele koncernen.

Det fremgår af koncernens regnskab for de tre første kvartaler i 2014.

Håkan Ericsson, administrerende direktør og koncernchef i Post Nord, siger, at det er de fortsat kraftige fald i brevmængderne og fortsat hård konkurrence på logistikmarkedet, der betyder, at man iværksætter yderligere besparelsesprogrammer.

- Lønsomhedsniveauet er stadig utilfredsstillende, og som tidligere meddelt er yderligere omstruktureringstiltag nødvendige, siger han i en kommentar til regnskabet.

De 700-800 ansatte, der skal være færre, skal især findes inden for administration og andre supportfunktioner.

- Programmet skal gennemføres fra og med fjerde kvartal 2014, hvor der defineres og afsættes omstillingsomkostninger, siger koncernchefen.

Og der bliver sendt færre breve - både i Danmark og i Sverige. Samlet faldt brevmængden med fire procent i tredje kvartal i år sammenlignet med perioden sidste år. Heraf ligger faldet i Danmark på seks procent - og på tre procent i Sverige.

Men trækker man breve fra, der er blevet sendt ud med det blå sygesikringskort i Danmark og lokal- og riksdagsvalget i Sverige, er faldet på henholdsvis 10 og tre procent.

Post Nord blev dannet ved sammenlægningen af Post Danmark A/S og Posten AB i 2009. Selskabet er et svensk aktieselskab med koncernkontor i Solna. Den danske stat ejer 40 procent af Post Nord, mens den svenske stat ejer resten.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.