Brasilien snupper gruppesejr i Copa America uden Neymar

Med en 2-1-sejr spillede Brasilien sig videre fra gruppespillet. Også Peru og Colombia er videre fra gruppen.
Brasilien er videre til kvartfinalerne ved Copa America efter sejr mod Venezuela. Arkivfoto.
Brasilien er videre til kvartfinalerne ved Copa America efter sejr mod Venezuela. Arkivfoto. Foto: Polfoto, AP/free

Brasilien er klar til kvartfinalerne i Copa America, efter at det stjernespækkede mandskab - dog uden karantæneramte Neymar - søndag slog Venezuela 2-1.

Med sejren i den sidste gruppekamp nåede brasilianerne op på seks point og går dermed videre fra førstepladsen i gruppe C.

Forsvarsspilleren Thiago Silva bragte Brasilien på 1-0 efter små ti minutters spil, og da Roberto Firmino kort tid inde i anden halvleg gjorde det til 2-0, så sidste års VM-værter ud til at køre sejren sikkert hjem.

Seks minutter før tid reducerede Venezuela-spilleren Miku dog til 1-2, men brasilianerne lukkede af og holdt føringen indtil slutfløjtet.

I søndagens anden kamp i gruppen spillede Colombia 0-0 mod Peru. Begge hold slutter med fire point, men Peru tager andenpladsen i kraft af en bedre målscore.

På trods af at være endt på tredjepladsen kan Colombia også glæde sig over at være videre til knockoutfasen som en af de bedste treere i gruppespillet.

Brasilien møder i kvartfinalen Paraguay, der sluttede som nummer to i gruppe B.

Peru skal op imod Bolivia, der blev toer i gruppe A, mens Colombia får det vanskeligt, når holdet skal møde Argentina, der vandt gruppe B.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.