Brasilianer trækker sig fra Fifa's eksekutivkomité

Marco Polo Del Nero, som sættes i forbindelse med korruption, trækker sig fra Fifa's eksekutivkomité.
Præsidenten for Brasiliens Fodboldforbund, CBF, er færdig som Sydamerikas medlem af Fifa's eksekutivkomité.
Præsidenten for Brasiliens Fodboldforbund, CBF, er færdig som Sydamerikas medlem af Fifa's eksekutivkomité. Foto: Michael Probst/AP

Præsidenten for Det Brasilianske Fodboldforbund, CBF, Marco Polo Del Nero, trak sig torsdag fra sin position i Det Internationale Fodboldforbunds, Fifa, eksekutivkomité.

Det oplyser Det Sydamerikanske Fodboldforbund, Conmebol.

- Mr. Marco Polo Del Nero har bedt om at forlade Fifa's eksekutivkomité som Conmebols repræsentant, og han anbefalede Mr. Fernando Sarney som sin afløser, hvilket blev vedtaget enstemmigt, lyder det i en meddelelse fra Conmebol.

Marco Polo Del Nero er af flere sat i forbindelse med korruption, og han skal dermed erstattes af CBF-vicepræsidenten, Fernando Sarney.

Del Nero mistænkes for at spille en rolle i hele den Fifa-skandale, der har rullet hen over fodboldverdenen siden maj, og som har medført anholdelse af en lang række Fifa-personer - herunder en del sydamerikanske fodboldledere.

Del Nero skulle angiveligt have tætte bånd til sin forgænger på posten som CBF-præsident, Jose Maria Marin, som er en af de anholdte i korruptionsskandalen.

Siden Marin blev anholdt, har Del Nero ikke turde forlade Brasilien, og han har ikke deltaget fysisk i arbejdet i eksekutivkomitéen. Han var heller ikke til stede ved Copa America i Chile i juni eller ved Brasiliens seneste VM-kvalifikationskampe.

/ritzau/dpa/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.