Brandfarlig væske fundet nær Ikea-knivstikkers asylbo

I Sverige er to beholdere med brandfarlige væske fundet tæt på et asylcenter. 83 beboere blev evakueret.
Der er fundet brandfarlig væske nær det asylbo i Sverige, hvor den mand, som har erkendt drabet på to mennesker i Ikea i Västerås, boede. Her ses politichef Per Agren tale til en pressekonference dagen efter knivstikkeriet.
Der er fundet brandfarlig væske nær det asylbo i Sverige, hvor den mand, som har erkendt drabet på to mennesker i Ikea i Västerås, boede. Her ses politichef Per Agren tale til en pressekonference dagen efter knivstikkeriet. Foto: Anders Wiklund/TT/AP

To beholdere med brandfarligt væske er fundet i nærheden af det asylcenter i svenske Arboga, hvor manden, som er mistænkt for det dobbelte knivdrab i Ikea i Västerås, boede.

Et stort område omkring de fundne væsker blev afspærret, og bombeteknikere fra Stockholm blev kaldt til stedet, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Asylboets 83 beboere er tidligt lørdag morgen blevet flyttet til andre hjem i nabokommunerne.

Det var sent fredag aften, at politiet efter et tip fandt den første affaldslignende beholder med brandfarlig væske i nærheden af asylcentret. Efter midnat blev den anden beholder fundet.

Politiet vil ikke ind på, hvem der kom med tippet, og der er endnu ingen mistænkte i selve sagen.

Det var en 55-årig kvinde og hendes 28-årige søn, der mandag blev dræbt i en Ikea-forretning i Västerås, der ligger 100 kilometer nordvest for Stockholm.

En 36-årig asylsøger fra Eritrea erkender sig ifølge sin advokat skyldig i knivdrabene.

/ritzau/TT

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.