Brand på skole: Ingen undervisning fredag

Skole i Løjt Kirkeby i Sønderjylland brød i brand natten til fredag. Undervisning aflyses, men børn kan passes
Natten til fredag brød en brand ud på Løjt Kirkeby Skole i Sønderjylland. Mange elever får derfor ingen undervisning fredag. Billedet er fra Syd- og Sønderjyllands twitterprofil.
Natten til fredag brød en brand ud på Løjt Kirkeby Skole i Sønderjylland. Mange elever får derfor ingen undervisning fredag. Billedet er fra Syd- og Sønderjyllands twitterprofil. Foto: Sydjyllands Politi Twitter/free

Der er ingen undervisning fredag for elever på Løjt Kirkeby Skole nord for Aabenraa.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

- 03.53 får vi en melding om brand på skolen. Der har været brand i en del af skolen, men det var ikke en stor brand. Den er nu slukket igen, siger vagtchefen til Ritzau.

Efter at have talt med skolelederen meddeler politiet, at eleverne fredag ikke kommer til at lære matematik eller dansk, som de plejer.

- Ingen undervisning på skolen i dag, men pasning. Orientering i hallen klokken otte. De, der har mulighed for at holde deres børn hjemme i dag, opfordres til det, skriver politiet på Twitter.

Politiet henviser samtidig til, at flere informationer kan findes på skolens hjemmeside.

Her uddyber skolen situationen.

- Vi har haft brand med udspring i billedkunstlokalet i nat. Branden er under kontrol, og der er efterfølgende vandskader. Adgang gennem skolegården er ikke mulig. Undervisning er aflyst for 7.-9. årgang. For 0.-6. årgang er der pasning eller undervisning i det omfang, det kan gennemføres, står der i en meddelelse på lojtskole.dk

Ingen har været i fare i forbindelse med branden.

Fredag skal teknikere undersøge skolen for at komme nærmere en forklaring på, hvordan branden er opstået.

- Vi kender endnu intet til årsagen. Teknikerne skal ud for at kigge på det, når der er dagslys, siger vagtchefen.

Da det ikke er hele skolen, der har været i flammernes kløer, blev det tidligt fredag morgen undersøgt, om nogle klasser ville kunne få undervisning, mens blot enkelte timer skulle aflyses.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.