Brand på plejehjem koster 38 livet

Adskillige beboere på et privat plejehjem i det centrale Kina er omkommet i en brand. Flere er på hospitalet.
38 menensker meldes dræbt i en brand på et plejehjem i det centrale Kina. En række tidligere brande, der har kostet hundredvis af mennesker livet, har sat fokus på den til tider mangelfulde brandsikkerhed i landet. Her ses en brand på et kraftværk i Beijing i marts.
38 menensker meldes dræbt i en brand på et plejehjem i det centrale Kina. En række tidligere brande, der har kostet hundredvis af mennesker livet, har sat fokus på den til tider mangelfulde brandsikkerhed i landet. Her ses en brand på et kraftværk i Beijing i marts. Foto: Ng Han Guan/AP

Mindst 38 personer har mistet livet i en brand på et plejehjem i Kina, oplyser landets myndigheder tirsdag ifølge det statslige nyhedsbureau Xinhua og det kinesiske medie Sina.

Yderligere seks personer er blevet fragtet til hospitalet. To af dem i kritisk tilstand.

Branden brød ud kort før klokken 20 mandag aften lokal tid i byen Pingdingshan i den centrale Henan-provins.

Det privatejede plejehjem Kangleyuan ligger i en etagebygning, men det er uklart, hvor og hvordan branden opstod.

Søgning efter overlevende eller yderligere ofre er fortsat i gang tirsdag lokal tid.

Billeder fra branden lagt ud på den kinesiske avis Global Times' hjemmeside viser store, mørke røgsøjler stige op bag en tankstation.

På grund af lave standarder for sikkerhed er dødbringende brande ikke sjældne i Kina, skriver AFP.

Brandsikkerheden slækkes angiveligt fordi virksomheder menes at bestikke korrupte embedsmænd for at se igennem fingre med potentielle sikkerhedsproblemer.

I februar blev en ni år gammel dreng tilbageholdt af politiet, efter at en voldsom brand i et indkøbscenter kostede 17 mennesker livet i provinsen Guangdong i det sydlige Kina.

Branden var ifølge myndighederne opstået, fordi "en dreng legede med ild i centret."

119 personer omkom i 2013, da en brand hærgede et kyllingeslagteri. Ifølge AFP var der dengang oplysninger om, at ledere på fabrikken havde låst fabrikkens døre for at forhindre de ansatte i at gå på toilettet, hvilket fik dødstallet til at skyde i vejret.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.