Branche-chef: Fyrede Lundbeck-folk får hurtigt job igen

Medicinalfirmaet Lundbeck meldte onsdag ud, at de må fyre omkring 300 medarbejdere i Danmark. Men ifølge lægemiddelindustriens brancheforening vil de let finde job igen.
Lundbeck-ansatte, som mister jobbet, skal ikke lede ret længe efter nyt arbejde, fortæller lægemiddelindustriens brancheforening.
Lundbeck-ansatte, som mister jobbet, skal ikke lede ret længe efter nyt arbejde, fortæller lægemiddelindustriens brancheforening. Foto: Esben Salling/arkiv/Scanpix

Medicinalfirmaet Lundbeck annoncerede onsdag en heftig spareplan. På verdensplan skal omkring 1.000 medarbejdere fyres, og i Danmark ryger 300 ansatte ud i kulden.

Men de ansatte, som får sparket, kommer hurtigt ind i varmen igen. Det vurderer Ida Sofie Jensen, som er koncernchef for Lægemiddelindustriforeningen, brancheforening for den danske lægemiddelindustri.

- Lægemiddelbranchen er i vækst, så min vurdering er, at de ansatte inden for relativt kort tid vil kunne finde job andre steder, siger Ida Sofie Jensen.

Skarpe medarbejdere

Hun nævner som eksempel britisk-svenske AstraZeneca, som tidligere har måttet lukke en stor forskningsenhed i Skåne. Her fandt de ansatte hurtigt job igen. Det samme vil ske i Danmark, mener koncernchefen:

- Der er generelt tale om meget højtuddannede medarbejdere i branchen, og de har ofte nemt ved at finde job, fortæller Ida Sofie Jensen.

Det er dog ikke kun folk med alenlange uddannelser, som vil være i høj kurs blandt andre virksomheder.

- De almindelige kontor- og produktionsmedarbejdere i branchen er også meget erfarne og veluddannede. Samtidig er de vant til at arbejde i et miljø, hvor man skal være meget effektiv, så jeg forventer også, at de vil kunne finde job andre steder, siger Ida Sofie Jensen.

Flest job i København

Blandt de 300 stillinger, der skal sløjfes, vil de fleste være i Lundbecks hovedsæde i Valby. Og netop i København er der mange job at finde i lægemiddelbranchen:

- Det er klart nemmest at finde job i København. Det er her, man finder de andre store virksomheder, og der er også en lang række underleverandører, afslutter Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.