Brad Pitt: Fik mit første våben som 6-årig

Skuespilleren Brad Pitt fik sit første skydevåben som seksårig og føler sig ikke helt tryg, medmindre han har en pistol gemt i sted i huset.
Skuespilleren Brad Pitt ses her med pistol i filmen "Seven". I virkeligheden har han også holdt et ægte skydevåben i hånden mange gange - første gang som barn.
Skuespilleren Brad Pitt ses her med pistol i filmen "Seven". I virkeligheden har han også holdt et ægte skydevåben i hånden mange gange - første gang som barn. Foto: New Line/Cinetext/NEW LINE/CINETEXT

Den amerikanske våbenlovgivning har ofte være under heftig beskydning for at være for liberal og lemfældig.

Nu fortæller skuespilleren Brad Pitt i et opsigtvækkende interview til Radio Times, at han selv er vokset op med skydevåben, som i dag gør ham mere tryg derhjemme.

- Der var en slags overgangsritual der, hvor jeg voksede op. Det gik ud på, at man arvede sine familiemedlemmers skydevåben, forklarer den 50-årige skuespiller.

- Min bror fik min fars, og jeg fik min bedstefars haglgevær, da jeg gik i børnehave, siger "Seven"-stjernen.

Pitt affyrede således allerede sit første skud som seksårig, fik i samme alder en luftpistol og skød med et decideret håndvåben som otteårig.

- Det positive er, at min far har opdraget mig til at have en dyb respekt for våben, lyder det fra skuespilleren.

I 2012 sagde Pitt i endnu et opsigtvækkende interview med avisen Daily Mail, at han har skydevåben i sit eget hjem.

- Jeg ved godt, det lyder underligt, men jeg har det bedst med at have en pistol. Jeg føler mig ikke sikker i mit eget hus, hvis jeg ikke har en pistol liggende. Uanset om andre synes, det er rigtigt eller forkert, så har jeg det altså sådan. USA er grundlagt af skydevåben - det ligger i vores dna, lød det dengang fra skuespilleren.

Brad Pitt er aktuel i krigsfilmen "Fury", der får dansk biografpremiere den 13. november.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.