Bosteder fryger flere drab

Endnu et overfald på et privat bosted får nu private bosteder og landsforeningen SIND til at kræve flere penge på Finansloven til psykiatriske sengepladser. Det skriver DR Sjælland.
Foto: Scanpix

For nylig overfaldt en 20-årig mand personalet på et bosted ved Holbæk med en kniv.

- En ellers sød dreng, der ikke var færdigbehandlet, og som derfor gjorde ting, som han i dag fortryder, siger leder af bostedet, Michael Suhr som var mål for overfaldet.

Heldigvis fik episoden ikke dødeligt udfald, som det er set før. Men lederen af bostedet er bekymret.

- Vi har unge som ind imellem får det det så skidt, at de skal indlægges på et psykiatrisk hospital, og som bliver udskrevet før tid, fordi der måske er andre, der er mere syge end dem. Men det betyder jo ikke, at de er raske nok til at komme ud. siger han til DR Sjælland.

Tilfældet i Holbæk er langt fra enestående, fortæller direktør for sammenslutningen af mere end 500 private bosteder (LOS), Michael Graatang:

- Det ser vi overalt i landet. Når bostederne har brug for, at nogle af deres beboere kommer ind på de psykiatriske afdelinger eller skadestuer, så bliver de ofte afvist eller lukket ud alt for tidligt, fordi afdelingerne er overbelastede, siger han til DR Sjælland.

Han frygter, at der igen vil ske drab på bosteder.

- Der begås i gennemsnit et drab om året af psykisk syge på bostederne, og det betyder, at der statistisk set kun er fem måneder til det næste drab, lyder det fra Michael Graatang.

Sammen med formand for Landsforeningen SIND, Knud Kristensen, opfordrer han folketingspolitikerne til at afsætte midler på finansloven for 2017 til flere psykiatriske sengepladser.

Og det er der gode muligheder for, siger folketingspolitiker Brian Mikkelsen (K) til DR Sjælland:

- Alle partierne er opmærksomme på det her. Derfor handler det blot om at få besluttet, at der kommer nogle flere sengepladser. For vi kan ikke overlade det til tilfældighederne, at sagesløse bliver overfaldet og sindslidende ikke får en ordentlig behandling. Så det her skal vi have prioriteret højere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.