Bosnien fyrer succestræner efter fejlslagen EM-start

Safet Susic er fortid som landstræner for Bosnien, fire måneder efter at han fornyede kontrakten.
Safet Susic er ikke længere landstræner for Bosnien efter en skidt indledning på EM-kvalifikationen.
Safet Susic er ikke længere landstræner for Bosnien efter en skidt indledning på EM-kvalifikationen. Foto: Amel Emric/AP

Der er ikke langt fra succes til fiasko i topfodbold.

Den sang kan den nu forhenværende landstræner for Bosnien Safet Susic synge med på, efter at han mandag fik sparket efter fem år i embedet.

Årsagen til, at Bosniens fodboldforbund valgte at fyre den 59-årige tidligere storspiller, er, at landet er kommet fuldstændig skævt i gang med kvalifikationen til EM-slutrunden i Frankrig om to år.

Efter søndagens 0-3-nederlag ude til Israel står det bosniske landshold noteret for blot to point efter fire kampe og en femteplads i gruppe B.

Det er kun et år siden, at Safet Susic blev fejret som nationalhelt, da han førte Bosnien til den første slutrunde i landets korte historie.

Bosnien var med ved VM i Brasilien i sommer, hvor landet dog måtte forlade slutrunden efter en sejr og to nederlag i gruppespillet.

Safet Susic meddelte efter VM-exit'en, at han ville træde tilbage, men i juli forlængede han alligevel sin kontrakt, som altså nu er revet i stykker.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.