Bosnien fyrer succestræner efter fejlslagen EM-start
Safet Susic er fortid som landstræner for Bosnien, fire måneder efter at han fornyede kontrakten.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE
Safet Susic er ikke længere landstræner for Bosnien efter en skidt indledning på EM-kvalifikationen.
Safet Susic er ikke længere landstræner for Bosnien efter en skidt indledning på EM-kvalifikationen. Foto: Amel Emric/AP


Der er ikke langt fra succes til fiasko i topfodbold.

Den sang kan den nu forhenværende landstræner for Bosnien Safet Susic synge med på, efter at han mandag fik sparket efter fem år i embedet.

Årsagen til, at Bosniens fodboldforbund valgte at fyre den 59-årige tidligere storspiller, er, at landet er kommet fuldstændig skævt i gang med kvalifikationen til EM-slutrunden i Frankrig om to år.

Efter søndagens 0-3-nederlag ude til Israel står det bosniske landshold noteret for blot to point efter fire kampe og en femteplads i gruppe B.

Det er kun et år siden, at Safet Susic blev fejret som nationalhelt, da han førte Bosnien til den første slutrunde i landets korte historie.

Bosnien var med ved VM i Brasilien i sommer, hvor landet dog måtte forlade slutrunden efter en sejr og to nederlag i gruppespillet.

Safet Susic meddelte efter VM-exit'en, at han ville træde tilbage, men i juli forlængede han alligevel sin kontrakt, som altså nu er revet i stykker.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.