Bortvist efter 31 år: Tændte en smøg på jobbet

En 58-årig lagermand står til at miste sit arbejde på den fynske frugt- og juicefabrik Orana A/S. Årsag: Han tændte en cigaret.
En smøgpause blev fatal for fynboen, der nåede at være ansat 31 år i juicevirksomheden.
En smøgpause blev fatal for fynboen, der nåede at være ansat 31 år i juicevirksomheden. Modelfoto: SCANPIX arkiv

Lysten til en hurtig smøg mens kollegerne var til kursus i kantinen blev skæbnesvanger for 58-årige Svend Jørgensen fra Fyn.

Ekstra Bladet fortæller i dag historien om Svend Jørgensen, der efter 31 år som lagermand på den fynske frugt- og juicefabrik Orana A/S blev smidt på porten, fordi han torsdag 13. november sidste år tændte en cigaret på vej ud af en af firmaets lagerbygninger.

Ifølge Svend Jørgensen opdagede en chef, at han røg - og hun gav ham en fyreseddel samt en øjeblikkelig bortvisning.

Få måneder før episoden havde juice-firmaet ændret en pasus i personalehåndbogen, som resulterede i, at rygning ikke blot udløste en advarsel, men en decideret bortvisning.

Det var Svend Jørgensen og de øvrige medarbejdere bare ikke blevet gjort opmærksom på, opdagede hans fagforening Frie Funktionærer, der nu har stævnet Orana A/S med krav om 501.000 kroner for tabt løn og pension til Svend Jørgensen.

- Jeg kendte selvfølgelig godt firmaets rygepolitik og hygiejneregler, som jeg aldrig har haft problemer med. Lige som firmaets øvrige rygere plejede jeg at ryge i firmaets rygeskur, siger Svend Jørgensen, som derimod ikke anede, at reglerne var blevet strammet.

Hidtil har det fynske juicefirma via Dansk Industri afvist at indgå forlig i sagen. Dermed ender den temmelig sikkert i retten.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar hos Orana A/S’s ledelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.