Boris Johnson beroliger briter: I er i gode hænder uden EU

Boris Johnson, der har ledt kampagnen for at trække briterne ud af EU, beroliger briter efter farvel til EU.
Boris Johnson var den ledende skikkelse i den såkaldte leave-kampagne, og mange spår, at han bliver briternes næste premierminister.
Boris Johnson var den ledende skikkelse i den såkaldte leave-kampagne, og mange spår, at han bliver briternes næste premierminister. Foto: Tim Ireland/AP

Der har været relativt stille om Londons tidligere borgmester Boris Johnson, siden han førte kampagnen for at trække briterne ud af EU til en sejr ved afstemningen torsdag.

Men Johnson bebuder søndag aften, at han regner med, at briterne stadig får adgang til EU's indre marked, og at ændringer i briternes forhold til EU vil komme stille og roligt.

- Der vil fortsat være frihandel og adgang til det indre marked, skriver Boris Johnson i en klumme i avisen The Telegraph.

Boris Johnson skriver også, at briternes skilsmisse med EU "ikke haster".

- Økonomien er i gode hænder, fortsætter Boris Johnson, der insisterer på, at direktøren for den britiske Bank of England, Mark Carney, bør forblive på sin post, selv om han er blevet kritiseret for at være for involveret i kampagnen for, at briterne skulle blive i EU.

Boris Johnson beroliger i sin klumme de briter, der bor uden for Storbritannien. Det sker dog uden, at den tidligere borgmester har nogen kontrol over, hvordan briternes forhold til EU bliver, efter at de forlader unionen.

- EU-borgere, der bor her i landet, vil fortsat have alle deres rettigheder, og det samme gælder for britiske borgere, der bor i EU. Britiske borgere vil stadig være i stand til at tage til EU og bo, rejse, studere og slå sig ned, spår Boris Johnson.

- Jeg kan ikke mærke et ægte ønske for at få en ny afstemning om skotsk selvstændighed, skriver Johnson, på trods af at den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon, har bebudet, at skotterne gerne vil blive i EU, og at den bedste måde at sikre det på er at løsrive sig fra det øvrige Storbritannien.

Boris Johnson var den ledende skikkelse i den såkaldte leave-kampagne, og mange spår, at han bliver briternes næste premierminister.

Avisen Sunday Times skrev søndag, at flere ledende konservative politikere allerede har sagt, at de vil støtte den tidligere borgmester i kampen om at blive briternes næste premierminister.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.