Borgmestre: Nej tak til kommune-fusion

18 borgmestre siger nej tak til en fusion mellem kommuner og Danske Regioner. De frygter at blive klemt.
Arkivfoto fra slutningen af sidste år, hvor Kommunernes Landsforening og Danske Regioner planlagde at fusionere. Pressemøde med formand i Danske Regioner, Bent Hansen (bagest) og formand for Kommunernes Landsforening, Martin Damm.
Arkivfoto fra slutningen af sidste år, hvor Kommunernes Landsforening og Danske Regioner planlagde at fusionere. Pressemøde med formand i Danske Regioner, Bent Hansen (bagest) og formand for Kommunernes Landsforening, Martin Damm. Foto: JANUS ENGEL/POLFOTO

Mens debatten om en fusion mellem kommunerne og Danske Regioner er i fuld gang torsdag eftermiddag på KL's kommunalpolitiske topmøde i Aalborg, har flere borgmestre meddelt, at det er de ikke interesserede i.

Borgmestrene i Ringsted, Lejre, Roskilde og Køge er sammen med Greve og Høje-Taastrups borgmestre samt 12 kolleger fra hele landet enige om at sige nej til fusion med Danske Regioner, skriver Dagbladet Ringsted.

Landets kommunale spidser mødes torsdag og fredag til kommunalpolitisk topmøde i Aalborg, og et af emnerne på dagsordenen er forslaget om at igangsætte en undersøgelse af mulighederne for fusion.

De 18 kritiske borgmestre advarer om, at en stor organisation vil klemme de små kommuner.

Desuden advarer de mod en ny strukturreform ad bagvejen med flere opgaver til kommunerne.

Omvendt er blandt andre Holbæks og Odsherreds borgmestre for en fusion, som de - i lighed med regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) - mener, vil blive en fordel for borgerne - især på sundhedsområdet.

/ritzau/


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.