Borgmesterssplid om ny rangliste for jobcentre

Borgmestrene er uenige om effekten af, at regeringen vil rangliste kommunerne efter hvor gode de er til at få ledige i arbejde

Hit eller skidt? Borgmestrene er uenige om effekten af, at regeringen vil rangliste kommunerne efter hvor gode de er til at få ledige i arbejde, skriver DR Midt & Vest.

Muligheden for at komme på en ny hitliste er ikke noget, der vækker begejstring hos Morsøs borgmester Hans Ejnar Bertelsen:

- Det synes jeg er overflødigt. Med det refusionssystem, vi har, der er vi nødt til at være utroligt skarpe hele tiden. Derfor er det helt unødvendigt, at vi skal bruge ressourcer på at levere materiale ind, siger han til DR Midt & Vest og tilføjer:

- Jeg synes hellere, vi skal bruge kræfterne på at få folk i arbejde.

I nabokommunen Skive er borgmester Peder Christian Kirkegaard anderledes positiv overfor ideen, hvis der er klare mål for, hvad listerne skal bruges til:

- Hvis målene er tydelige og klare, og man kan stille det op, så man bliver målt på en rimelig måde, så kan alle kommuner jo lære af dem, der gør det bedst, siger han til DR Midt & Vest.

Ranglisten, der angiver hvor godt eller dårligt en kommune klarer sig skal være offentlig tilgænglig og laves en gang i kvartalet.

Kommunerne sammenlignes med kommuner, der ligner dem og jobcentrene skal måles på en række parametre, der skal vise, hvor effektive de er, til at få ledige i job.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.