Borgmester under beskydning: Bliver klippet for 100 kr.

Hjørrings borgmester Arne Boelt er kommet under beskydning, efter han har fortalt, at han bliver klippet for en 'hund'.
Arne Boelt, der her går sammen med S-formand Mette Frederiksen, har fået frisørernes fagforening efter sig. Han bliver nemlig klippet for den nette pris af 100 kroner.
Arne Boelt, der her går sammen med S-formand Mette Frederiksen, har fået frisørernes fagforening efter sig. Han bliver nemlig klippet for den nette pris af 100 kroner. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv

Er det ok, at en borgmester bliver klippet til 100 kroner hos sin frisør?

Hjørrings borgmester, Arne Boelt (S), er kommet under beskydning efter, at han i Nordjyske Stiftstidende har opfordret flygtninge til at slå sig ned som frisører og i øvrigt selv fortæller, at han bliver klippet for en 'hund'.

Det har fået Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere (DOFK) op af stolen.

Formand for organisationen, Conny Mikkelsen mener som udgangspunkt, at folk selv kan bestemme, om de bare vil klippes, fordi de får hår i øjnene, eller om de gerne vil have en kvalitetsklipning.

- Det, der bare er problemet i den her sag er, at man nedvurderer den fireårige erhvervsuddannelse, vi har, hvis man lader sig klippe for 100 kroner, siger hun til P4 Nordjylland.

Hun tvivler på, at det kan lade sig gøre at drive forretning, hvor man tager 100 kroner for en klipning, og samtidig betale ind til det system, vi har i Danmark.

- Det er svært at betale enhver sit, når man tager 100 kroner for en klipning. Det behøver man ikke være regnemester for at kunne se, siger Conny Mikkelsen.

Borgmester Arne Boelt henholder sig til, at man som forbruger må have tillid til, at frisøren overholder gældende dansk lov.

- Jeg går ud fra, at man, hvor jeg bliver klippet, arbejder efter de love og regler, der er i Danmark, siger han til P4 Nordjylland.

Iøvrigt vil han fortsat lade sig klippe af en indvandrer.

- Hvis man vil integrere indvandrere, må man også handle med dem.

Arne Boelt skoser fagforeningerne for at holde skåltaler om integration.

- Men dybest set, vil de ikke ret meget, når det kommer til stykket. Men hvis det skal lykkes at få indvandrere i arbejde, så er der for mange kun den mulighed, at de driver deres egen lille forretning. Alt andet vil koste samfundet ufattelige summer, kommunerne inklusive, siger Arne Boelt til P4 Nordjylland.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.