Borgmester: 'Syge' indvandrerkvinder skal i arbejde

Borgmester i København kan ikke forstå, at hans kollega ikke har undersøgt, hvor mange sygemeldte indvandrerkvinder i kommunen, der er "job-parate".
Mens lidt flere end 2 ud af 100 etnisk danske kvinder ikke er "job-parate", så er tallet for indvandrerkvinder eller efterkommere af indvandrere knap 12 ud af 100.
Mens lidt flere end 2 ud af 100 etnisk danske kvinder ikke er "job-parate", så er tallet for indvandrerkvinder eller efterkommere af indvandrere knap 12 ud af 100. Foto: Erik Refner/Scanpix/arkiv

Københavnske indvandrerkvinder skal ikke have lov til at gå hjemme på kontanthjælp, hvis de godt kan arbejde.

Det siger Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), efter DR Nyheder kunne fortælle, at Odense Kommune har vurderet, at ni ud af ti sygemeldte indvandrerkvinder er jobparate.

- Resultatet i Odense er meget entydigt, og min mistanke er, at det samme gælder i København. Vi skal også gennemgå kontanthjælpsmodtagerne med den samme tætte kam, siger Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry.

Han vil nu bede beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) redegøre for, hvad hun har gjort på området.

Det er kulturelt betinget

Carl Christian Ebbesen mener ifølge TV 2 Lorry, at det er kulturelle årsager som bevirker, at nogle indvandrerkvinder holder sig væk fra arbejdsmarkedet.

- Almindelige danskere, der går på arbejde og betaler skat, er jo ikke interesserede i at betale til nogle, der bare går derhjemme. Vi er nødt til at have et samfund, hvor dem, der kan arbejde, også gør det, siger Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry.

Han siger desuden til tv-stationen, at han er skuffet over, at beskæftigelses- og integrationsborgmesteren ikke har lavet den samme gennemgang, som der er foretaget i Odense.

11,9 procent er ikke jobparate

Beregninger foretaget af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd for DR Nyheder viser, at 11,9 procent af landets kvindelige indvandrere eller efterkommere af indvandrere er på kontanthjælp og vurderet "ikke-jobparat".
For etnisk danske kvinder gælder det samme for 2,2 procent.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.