Borgmester i Paris vil opføre en flygtningelejr

Står det til borgmesteren i byernes by, skal der sikres mere ordnede forhold med en ny flygtningelejr i Paris.
Paris-borgmester Anne Hidalgo, der her ses sammen med den franske præsident, François Hollande, vil forsøge at få styr på migrantsituationen i Paris. Til det formål vil hun opføre en flygtningelejr.
Paris-borgmester Anne Hidalgo, der her ses sammen med den franske præsident, François Hollande, vil forsøge at få styr på migrantsituationen i Paris. Til det formål vil hun opføre en flygtningelejr. Foto: Francois Mori/AP

Rundt omkring i den franske hovedstad, Paris, slår migranter sig ned i lejre, der imidlertid hurtigt lukkes igen af myndighederne på grund af sundhedsfare.

Nu siger borgmesteren i Paris, Anne Hidalgo, at løsningen på det er at opføre en flygtningelejr i byen, sådan at det ikke bliver nødvendigt med de midlertidige lejre.

Hidalgo er kommet med meddelelsen på en pressekonference, skriver AFP.

Byens myndigheder vurderer forskellige steder for at se, om de er passende for en lejr så hurtigt som muligt, siger borgmester Hidalgo.

Hun siger videre, at den nuværende situation ikke er holdbar.

Hun peger på situationen i det nordlige Paris, hvor der i de seneste dage er fremkommet en flygtningelejr, hvor der opholder sig 800 mennesker.

Den kommende lejr i Paris vil være inspireret af den lejr, der er opført i Grande-Synthe i det nordlige Frankrig, siger Hidalgo.

Denne lejr blev opført for at huse de migranter, der havde slået sig ned i den berygtede såkaldte Jungle-lejr ved byen Calais.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.