Borgmester får hug: "Jobtal er stærkt vildledende"

3F København anklager Københavns beskæftigelsesborgmester, Anna Mee Allerslev (R), for at vildlede i debatten om, hvor mange ledige, der siger nej til et job.
12,6 procent af de jobparate kontanthjælpsmodtagere i Københavns Kommune har fået en sanktion, men det behøver ikke være fordi, de har sagt nej til et job.
12,6 procent af de jobparate kontanthjælpsmodtagere i Københavns Kommune har fået en sanktion, men det behøver ikke være fordi, de har sagt nej til et job. Katrine Emilie Andersen / Scanpix

I løbet af de sidste to år har kun to medlemmer af 3F København fået en sanktion, fordi de har sagt nej til et job, som de burde tage. I hele landet er det kun sket 60 gange i år.

Det passer derfor ikke, når Københavns beskæftigelsesborgmester, Anna Mee Allerslev (R), påstår, at ledige i stor stil undslår sig jobtilbud. Det mener Søren Becher, der er A-kasseleder i 3F København.

- Hvordan kan hun banke problemet op til at være så stort, når vi kun har fået to underretninger fra jobcentret, spørger han.

3F København har sendt et brev til Anna Mee Allerslev, hvor de beder hende dokumentere påstanden om, at arbejdsløse takker nej til jobtilbud, hvis det ikke lige er drømmejobbet.

Hvor er dokumentationen?

Anna Mee Allerslev henviser i et interview i Politiken til, at Københavns Kommune i andet kvartal i år har uddelt sanktioner til 12,6 procent af de jobparate kontanthjælpsmodtagere, fordi de ikke fulgte reglerne.

Men de tal har ikke noget at gøre med, hvor mange der takker nej til et job.

- Det kan både være folk, der udebliver fra samtaler på jobcentret og afbryder aktivering. Det siger ikke noget om, hvor mange der giver afslag på almindelige job, siger Søren Becher.

Han kalder det derfor stærkt vildledende, når Anna Mee Allerslev bruger det tal til at bevise, at ledige undgår jobtilbud.

- Anna Mee Allerslev bringer hverken tal eller anden dokumentation for den skrappe påstand, skriver 3F København i brevet.

Derfor beder de hende komme med nogle tal på, hvor mange ledige, der i 2014 har givet afslag på tilbud om ordinære job, og hvor mange der havde en gyldig grund til at give afslag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.