Borgmester bekymret: Dobbelt så mange fattige børn

I løbet af de seneste ti år er fattigdommen fordoblet i Danmark. Det viser en rapport som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har offentliggjort i dag.

I løbet af de seneste ti år er fattigdommen fordoblet i Danmark. Det viser en rapport som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har offentliggjort i dag.

Zoomer man ind på fattige børn i Danmark, så topper Langeland, Lolland og Ishøj listen over de kommuner, der huser flest fattige børn.

Det er en bekymrende udvikling, mener Holger Schou Rasmussen (S), der er borgmester i Lolland Kommune.

- Jeg er meget bekymret for fremtiden, for nu har man indført integrationsydelse og kontanthjælpsloft, så jeg har en forventning om, at man faktisk får flere fattige børn på Lolland, siger han.

Netop fattige børn sætter DR2 fokus på i dokumentaren Barndom på bistand, der skildrer livet på bistand set gennem børns øjne.

Den udvikling er ifølge Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen svær at vende.

- Vi kan jo ikke rigtig gøre så meget. Vi har afsat en pulje på 300.000 kroner, så vi kan hjælpe i forhold til foreningsliv og til at give de her børn en chance for at komme med på ture eller sportsture, hvis de er medlem af en sportsforening eller lignende, siger han og fortsætter:

- Men vi kan ikke give familierne flere penge, for det er en national ydelse, der er trukket ned over hovedet på dem.

Stefanie fra Lolland er med programmet Barndom på bistand, der bliver sendt i aften på DR2.

I første afsnit medvirker blandt andet Stefanie fra Lolland, som bor med sin lillebror og en mor, der er plaget af kronisk sygdom. I udsendelsen har familien 200 kroner at leve for midt på måneden.

Første afsnit af dokumentaren Barndom på bistand sendes i aften på DR2 klokken 20.45.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.