Borgmester bekræfter ebola i New York

En amerikansk læge er indlagt med virussen, efter han vendte tilbage fra Vestafrika.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Torsdag stod New Yorks borgmester frem og fortalte, at en 33-årig mand er smittet med den frygtede Ebola-virus og indlagt på hospitalet på Manhattan. Men samtidig forsikrede han byens indbyggere om, at der ikke er grund til panik.

'Dagens prøver har bekræftet, at en patient her i New York er testet positiv for Ebola. Patienten er nu her på Bellevue Hospital. Vi vil gerne fastslå, at der ikke er nogen grund til, at newyorkere skal blive skræmte. Ebola er en ekstremt svær sygdom at overføre. Den smitter kun ved kontakt med den smittede persons blod eller andre kropsvæsker. Ikke via tilfældig kontakt. Newyorkere, der ikke har været udsat for en smittet persons kropsvæsker, er på ingen måde i fare. Og jeg vil understrege, at New York har verdens stærkeste sundhedssystem, verdens førende, medicinske eksperter og verdens mest avancerede medicinske udstyr,' sagde Bill de Blasio, borgmester i New York.

Den smittede mand er en læge, der vendte tilbage til New York i sidste uge efter at have arbejdet med Ebola-smittede i det vestafrikanske land Guinea. Han oplevede først symptomer på sygdommen torsdag.

Manden er det fjerde tilfælde i USA. Indtil videre er en mand omkommet i Dallas, mens to personer, der var med til at behandle manden, ligeledes blev smittet. Men de meldes begge i bedring. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.