Borgere med lidt for grønne fingre: Plantede hamp i offentlige blomsterkasser

Såkaldte guerilla-gartnere har plantet hamp i offentlige blosterkasser på Toftegårds Plads i Valby.
Plantekasser opstillet på Toftegpårds Plads i Valby har hen over sommeren indeholdt mere end uskyldige blomster og stedsegrønt. En eller flere borgere har nemlig plantet hamp i kasserne.
Plantekasser opstillet på Toftegpårds Plads i Valby har hen over sommeren indeholdt mere end uskyldige blomster og stedsegrønt. En eller flere borgere har nemlig plantet hamp i kasserne. Foto: Colourbox

Da der i foråret blev opstillet plantekasser på Toftegårds Plads i Valby, var formålet, at den udskældte asfaltjungle foran det lokale kulturhus skulle piftes op og gøres grønnere med hjælp fra borgere med grønne fingre.

I løbet af sommeren har plantekasserne dog vist sig at rumme mere end uskyldige blomster og stedsegrønt, skriver metroxpress.

"Vi har fundet en række hampplanter. Hvem der har plantet dem, og om det var for sjov eller med henblik på at høste dem, ved vi ikke. Men vi har selvfølgelig fjernet dem," fortæller formanden for Valby Lokaludvalg, SF'eren Michael Fjeldsøe, til avisen.

Det er ikke første gang, at såkaldte guerilla-gartnere bruger byen til urtedyrkning.

Hos Københavns Kommune støder man flere gange årligt på hamp, der er blevet plantet rundt om i byens parker. Eksempelvis på Amager Fælled og i Nørrebroparken, fortæller Jon Pape, der er chef for Byens Drift i Teknik- og Miljøforvaltningen.

"Vi ser nogle få eksempler hvert år. De bliver for det meste plantet i afkrogene af parkerne, hvor de er godt skjult. Men vores gartnere og servicefolk er gode til at spotte dem og sørger også for, planterne bliver destrueret," siger Jon Pape til metroxpress.

Han tilføjer, at fundene dog typisk er så små, at kommunen ikke finder det nødvendigt at politianmelde dem:

"Det er ikke et større problem. Ofte er det kun en eller få planter, så der er ikke noget, der tyder på, at det er organiseret."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.