Borgere: Lad os skyde mågerne

Når mågerne flytter til byerne, er de oftere uønskede.

Højlydte skrig, svineri og sågar angreb fra luften.

Når mågerne flytter til byen for at yngle, så er det ikke altid, deres menneskelige naboer er lige begejstrede for dem. Derfor ønsker flere at få mågerne fjernet.

Tal fra Naturstyrelsen viser, at der siden 2011 er sket en stigning i ansøgninger om at få lov til at skyde storm- og sølvmåger i Sønderjylland. Det skriver DR Syd.

Hvor der for fire år siden blev indgivet fem ansøgninger om mågeregulering, så var tallet sidste år oppe på 15 ansøgninger.

Det hænger sammen med, at der er sket en stigning i antallet af måger, der slår sig ned i byerne, siger Kim Fischer, der er ornitolog og naturvejleder.

- Der er simpelthen kommet flere måger, der yngler på hustagene rundt omkring. Og jeg kan sagtens forestille mig, at det bliver et endnu større problem i fremtiden, siger han til DR Syd.

Kim Fischer forklarer, at det især er når mågerne får unger, at de bliver en aggressiv plage for mennesker, fordi de ser mennesker som en potentiel trussel på lige fod med andre rovdyr.

Men når de alligevel vælger at placere sig i nærheden af mange mennesker, så er det af helt basale årsager, lyder det fra Naturstyrelsen, der udsteder tilladelser til jagt på måger.

- Mange steder er der mad til dem, men først og fremmest er det rimeligt sikkert for måger at yngle på eksempelvis på et fladt tag. Der kan de have både æg og unger i fred for rovdyr som ræve, siger Ole Noe, der er vildtkonsulent i Naturstyrelsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.