Bookmakeres tro på Storbritanniens fremtid i EU rasler ned

De britiske bookmakere vurderer nu, at der er en sandsynlighed på 55 procent for at ja til EU ved afstemning.
Nigel Paul Farage og hans anti-EU parti Ukip har sammen med andre EU-modstandere vundet terræn i den seneste tid op til EU-folkeafstemningen den 23. juni. Men bookmakere vurderer stadig, at et britisk ja til at blive i Den Europæiske Union er mest sandsynligt.
Nigel Paul Farage og hans anti-EU parti Ukip har sammen med andre EU-modstandere vundet terræn i den seneste tid op til EU-folkeafstemningen den 23. juni. Men bookmakere vurderer stadig, at et britisk ja til at blive i Den Europæiske Union er mest sandsynligt. Foto: Frank Augstein/AP

Britiske bookmakere anser det stadig for mest sandsynligt, at den britiske folkeafstemning om EU den 23. juni vil ende med et ja til at forblive i Den Europæiske Union.

Men sandsynligheden vurderes tirsdag formiddag hos verdens største netbaserede bookmaker, Betfair, til at være faldet til 55 procent.

Dermed fortsætter bookmakerens vurdering de seneste dages markante fald.

Så sent som tirsdag morgen vurderede Betfair, at sandsynligheden for et ja var på 59 procent. Mandag var det 64 procent, torsdag i sidste uge 78 procent, og for et par uger siden satte bookmakeren sandsynligheden for fortsat britisk EU-medlemskab så højt som 85 procent.

De seneste meningsmålinger antyder, at der er nogenlunde lige mange ja- og nejsigere. Det viser en undersøgelse fra projektet What UK Thinks, som kun tæller vælgere, der allerede har bestemt sig for, hvad de vil stemme. Flere meningsmålingsinstitutter har flertal til nejsigerne.

Den britiske premierminister, David Cameron, kæmper hårdt for et fortsat medlemskab.

Han advarer om, at et nej vil medføre, at et helt årti vil blive mærket af usikkerhed. Cameron siger samtidig, at et ja ved en folkeafstemning vil styrke Storbritanniens rolle i EU.

- Hvis vi vågner op 24. juni, og vi stadig er med, vil Storbritanniens indflydelse i EU være stærkere, sagde Cameron i weekenden til BBC.

- Intet andet land har gjort, hvad vi har gjort. Vi har genforhandlet aftaler med EU, afholdt en folkeafstemning, og folk kender nu den britiske dagsorden.

Tysklands finansminister, Wolfgang Schäuble, har sagt, at et britisk nej vil være "gift" for både økonomien i Storbritannien, i EU og på globalt plan.

Schaüble advarer i et interview med Der Spiegel om, at Storbritannien ikke længere vil have adgang til EU's indre marked, hvis det bliver et britisk farvel til EU.

- Enten er man med, eller også er man ude, siger han til det tyske nyhedsmagasin.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.