Bondo efter KL-fyring: Helt uforståeligt

"Jeg er et stort spørgsmålstegn," siger Anders Bondo efter Kommunernes Landsforening har fyret direktør Sine Sunesen, som han netop har forhandlet overenskomster med.
Anders Bondo har været igennem de mest komplekse forhandlinger i sin tid med KL-chef Sine Sunesen for den anden ende af  bordet. Nu er hun blevet fyret, og det undrer lærerformanden, som mener, at hun leverede det, der blev forventet.
Anders Bondo har været igennem de mest komplekse forhandlinger i sin tid med KL-chef Sine Sunesen for den anden ende af bordet. Nu er hun blevet fyret, og det undrer lærerformanden, som mener, at hun leverede det, der blev forventet. Keld Navntoft /Scanpix

Det er helt uforståeligt, at Kommunernes Landsforening fyrer direktør Sine Sunesen lige efter en række svære overenskomstforhandlinger, mener Anders Bondo Christensen.

Han har siddet for den anden ende af forhandlingsbordet på vegne af de kommunalt ansatte i Forhandlingsfællesskabet.

Sine Sunesen er ifølge TV2 News blevet fyret for at være ”gået for langt” under forløbet med forhandlingerne.

- Det kan jeg slet ikke genkende. Og jeg ved, at både KL’s formandskab og KL’s bestyrelse var med inde over de forhandlinger. Så det er mig virkelig uforståeligt, siger Anders Bondo, der til daglig er formand for Danmarks Lærerforening.

De mest komplekse forhandlinger i min tid

Han mener tværtimod, at hans modpart netop nu burde fortjene ros for indsatsen under forhandlingerne.

- Det har nok været de mest komplekse overenskomstforhandlinger, der har været gennemført, i al den tid, jeg har været med. Der har været rigtig store, vanskelige emner på banen. De er kommet i hus alle sammen, siger Ander Bondo.

Det har blandt andet drejet sig om døgnarbejdstid og sammenskrivning af overenskomster, forklarer han.

- KL har selv præsenteret alle de her resultater meget positivt. Og til sidst fyrer man så hende, der har taget hele det store slæb med at få resultaterne i hus. Det synes jeg er særdeles underligt, fastslår Anders Bondo.

Hun leverede det, alle havde forventet

Han har ikke selv nogen forklaring på, hvad der skulle være årsag til fyresedlen. Men han mener, at KL nu står i en problematisk situation.

- Sine Sunesens har leveret det, som alle havde forventet og stilet efter. Alligevel bliver hun fyret, når det hele er overstået – så synes jeg det må være svært, at overtage det job, siger Anders Bondo.

- Resultaterne af de her ekstremt svære forhandlinger viser i sig selv, at Sine Sunesen har en stor kapacitet. Det er klart, at vi er uenige om mange ting, men det er også vigtigt, at der er en respekt mellem forhandlerne. Nogle gange sidder vi jo både 36 og 48 timer og forhandler. Det nytter ikke noget, hvis man ikke har en, som virkelig har mandatet og formatet til at forhandle.

Og den nu fyrede Sine Sunesen har netop vist det format, mener Anders Bondo, som samtidig understreger, at han selvfølgelig ikke skal blande sig i KL’s ansættelser.

Som direktør i Kommunernes Landsforening har Sine Sunesen været en af fire medlemmer af KL's direktion. Hun ønsker ikke selv at kommentere afskedigelsen.

KL har heller ingen kommentarer til sagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.