Bonderøvs-effekten: Flere vil lære gamle håndværk

På Syddansk Erhvervsskole oplever man en stigende interesse for de gamle håndværk. Her efteruddannes håndværkere i restaurering.
På Syddansk Erhvervsskole oplever man en stigende interesse for de gamle håndværk. Her efteruddannes håndværkere i restaurering.
På Syddansk Erhvervsskole oplever man en stigende interesse for de gamle håndværk. Her efteruddannes håndværkere i restaurering. Scanpix

Frank Erichsen – også kendt som Bonderøven – kan have inspireret en ny generation af håndværkere. Nemlig dem, der ønsker at arbejde uden moderne maskiner. I hvert fald beretter Danmarks eneste uddannelse i at restaurere fredede og bevaringsværdige bygninger om vækst. Det skriver fyens.dk.

- Vi oplever en øget interesse for de gamle håndværk. Sidste år havde vi problemer med at fylde efterårsholdene op, men nu er det intet problem, siger projektleder på uddannelsen Henriette Michaelsen til fyens.dk.

Uddannelsen, der foregår på Syddansk Erhvervsskole, er en efteruddannelse for tømrere, malere og murere. Og ifølge projektlederen er der hårdt brug for dem, der bliver uddannet derfra.

- Indtil videre har vi 38 færdiguddannede i alt, men der er klart brug for en opkvalificering. Jeg så gerne, at det blev obligatorisk med en restaureringsuddannelse for at arbejde med fredede bygninger, men det ville nok først være realistisk, når vi får uddannet lidt flere, siger Henriette Michaelsen til Fyens.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.