Bombetogt mod IS: 116 brændstofbiler smadret i Syrien

Den allierede koalition i Syrien har under et luftangreb ramt Islamisk Stat på brændstofforsyningen.
Røg stiger til vejrs ved Sinjar i det nordlige Irak. Det menes at være et allieret fly, som har bombet Islamisk Stat for at hjælpe kurdiske militser, som har erobret byen. Nu melder Pentagon, at allierede fly søndag har angrebet 116 brændstoflastbiler i Syrien nær grænsen til Irak.
Røg stiger til vejrs ved Sinjar i det nordlige Irak. Det menes at være et allieret fly, som har bombet Islamisk Stat for at hjælpe kurdiske militser, som har erobret byen. Nu melder Pentagon, at allierede fly søndag har angrebet 116 brændstoflastbiler i Syrien nær grænsen til Irak. Foto: Bram Janssen/AP

116 brændstofbiler, som den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) brugte i den østlige del af Syrien, er blevet bombet og ødelagt under et luftangreb.

Det fremgår af en erklæring, der er udsendt af det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon.

Ifølge oplysningerne blev de mange lastbiler ødelagt under et enkelt angreb søndag ved Albu Kamal, som er en IS-kontrolleret by i Deir Ezzor-provinsen.

Den ligger nær grænsen til Irak.

Islamisk Stat kontrollerer det meste af provinsen, som er rig på olie. IS kontrollerer også en del af byen Abu Kamal, hovedbyen i provinsen.

IS har i månedsvis forsøgt at få fuld kontrol med byen.

Der foreligger ikke umiddelbart oplysninger om, hvorvidt de mange brændstofbiler var tomme, eller om de eventuelt var fyldt med olie, som skulle sælges.

Søndag gennemførte koalitionsstyrker 10 luftangreb i det nordlige, det centrale og det østlige Syrien.

Det var blandt de højeste antal angreb på én dag i ugevis.

I erklæringen fra Pentagon hedder det også, at der søndag blev foretaget 13 luftangreb i Irak, hvor Islamisk Stat også har kontrol over landområder.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.