Taxikrig

Bombe fra Uber: Dumper prisen

Uber sænker prisen med 16 procent. Kunderne må vælge dem fra, siger taxabranchen

Kørselstjenesten Uber har netop kastet lidt af en bombe ind i striden med den etablerede taxibranche.

På et pressemøde, der stadig er i gang, har kørselstjenesten Uber netop meddelt, at de fra og med torsdag sætter priserne ned med 16 procent.

Taxibranchen har tidligere meldt om svigtende indtægter på grund af det, de kalder unfair konkurrence fra de private Uber-chauffører - og nu strammer kørselstjenesten altså grebet.

Uber vil køre flere ture pr. time

TV 2 Lorrys medarbejder på pressemødet fortæller, at målet med at sætte prisen ned er, at hver bil skal komme til at køre mere, og at flere passagerer vil øge indtægterne for såvel Uber som chaufførerne.

- Vi sænker priserne for at få flere mennesker til at blive en del af deleøkonomi. Vi håber, at flere mennesker vil få lyst til at køre med andre, og vi håber, folk vil opleve øget trafik. Målet er nemlig flere ture per time og mere effektiv brug af partnerchaufførernes tid,  siger Carl Edvard Endresen, General Manager for Uber i Danmark, til Berlinske Business.

Men den tror Taxabranchen ikke på. 

- Når Uber vælger at sætte priserne ned, så må det være fordi kunderne er begyndt at fravælge Uber, siger formanden for Dansk Taxi Råd, John Lindbom til TV2 Lorry som reaktion på Ubers prisbombe.

Vi betaler jo skat

- Vi kunne sikkert også sætte prisen ned med 50 procent, hvis ikke vi betalte skat - men det gør vi jo. Og så holder jeg fast i, at de kører ulovligt. Derfor vælger mange dem fra - og det er vel derfor de forsøger at sætte prisen ned nu, lyder det fra John Lindbom.

Uber-chauffører har i byretten fået dom for, at deres kørsel er ulovlig. men sagen er anket til Landsretten. John Lindbom mener dog, at der allerede efter den første dom er belæg for at kalde Uberkørsel for ulovlig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.