Bombe dræber omkring 50 handlende på nigeriansk marked

En eksplosion i det nordøstlige Nigeria slår mindst 47 personer ihjel og sårer cirka lige så mange.
Tusindvis af civile er blevet dræbt af Boko Haram. Foto viser en markedsplads, der 31. juli blev udsat for et selvmordsangreb.
Tusindvis af civile er blevet dræbt af Boko Haram. Foto viser en markedsplads, der 31. juli blev udsat for et selvmordsangreb. Foto: Jossy Ola/AP

Mindst 47 personer er omkommet i en bombeeksplosion i Nigeria.

En militærkilde fortæller til nyhedsbureauet Reuters, at mindst 52 mennesker blev såret i eksplosionen, som hærgede et travlt marked i den nordøstlige Borno-stat tirsdag.

Flere hundrede mennesker er i løbet af de seneste uger blevet dræbt i lignende angreb udført af den islamistiske gruppe Boko Haram i det pågældende område i Nigeria.

Bomben gik af tidligt på eftermiddagen lokal tid i byen Sabon Gari.

Ingen har umiddelbart efter angrebet taget ansvar for det.

Boko Haram har de sidste seks år forsøgt at oprette en islamisk stat i det nordøstlige Nigeria og har i den forbindelse slået tusindvis af mennesker ihjel.

Ifølge Reuters' egne optællinger er mere end 600 mennesker blevet dræbt i bombeangreb og razziaer, siden præsident Muhammadu Buhari blev indsat som præsident 29. maj. Her lovede han at bekæmpe gruppen.

I begyndelsen af året kontrollerede Boko Haram et område på størrelse med Belgien.

Hæren har udtalt, at man har fået drevet gruppen væk fra det meste af det område med hjælp fra landene Chad, Niger og Cameroun. Men de militante angreb er blusset op igen.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.