Bolt snubler men kniber sig i finalen i stort drama

Usain Bolt snublede og var centimeter fra VM-exit, mens Justin Gatlin viste storform med 9,77 sekunder.
Usain Bolt var centimeter fra semifinale-exit ved VM efter at være snublet i starten, men han klemte sig ind som vinder af sin semifinale alligevel.
Usain Bolt var centimeter fra semifinale-exit ved VM efter at være snublet i starten, men han klemte sig ind som vinder af sin semifinale alligevel. Foto: David J. Phillip/AP

Usain Bolt var blot ganske få centimeter fra et sensationelt VM-exit i 100-meter-semifinalen, da han snublede i starten, men verdensrekordholderen afværgede katastrofen.

Det virkede til, at den jamaicanske megastjerne oversatsede lidt i starten, hvilket fik ham til at miste et skridt, så han var tæt på at snuble, og halvvejs lå Bolt blandt de sidste i løbet.

Med en flot spurt undgik han dog den store nedtur og vandt heatet i tiden 9,96 sekunder - samme tid som nummer to, Andre De Grasse fra Canada, der også kom direkte i finalen.

Omvendt viste Justin Gatlin endnu mere skræmmende styrke i sit semifinaleheat, end han gjorde i indledende heat, hvor han også var suveræn.

Gatlin klokkede imponerende 9,77 sekunder i semifinalen, og han slappede endda af på de sidste ti meter. Gatlins landsmand Mike Rodgers kom med videre i tiden 9,86 sekunder.

I den sidste af de tre semifinaler kom Tyson Gay og Asafa Powell videre som henholdsvis etter og toer med en vindertid på 9,96 sekunder, men dramaet var endnu ikke slut.

De to bedste tider, som ikke var blevet etter eller toer i et heat, fik også en plads i finalen, men da tre løbere alle havde krydset målstregen i tiden 9,99 sekunder, skulle der kigges på tusindedele af et sekund.

Og sandelig om ikke også to af løberne her var uadskillelige på tiderne, og da de var de to langsomste af de tre, valgte Det Internationale Atletikforbund at sende alle tre i finalen, som derfor har ni løbere med.

100 meter-finalen løbes søndag kl. 15.15, og det er altså en stjerneparade af store navne, der skal dyste om guldet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.