Boligmarkedet gløder helt vildt

Boligsalget er på sit højeste siden før finanskrisen. Og det er ikke kun i hovedstadsområdet, at antallet af solgte boliger stiger.
Hvis du overvejer at sælge din bolig, bør du slå til nu. Boligsalget er nemlig steget markant.
Hvis du overvejer at sælge din bolig, bør du slå til nu. Boligsalget er nemlig steget markant. Foto: MARTIN LEHMANN/POLFOTO

Går du med tanker om at sælge din bolig? Så kan tidspunktet være det helt rigtige.

Ifølge ejendomsmægler kæden EDC er boligsalget nemlig eksploderet i årets første måneder. Især i februar måned er salget gået forrygende. Faktisk er boligsalget steget med 39 procent siden samme måned sidste år, og det betyder, at det nu er den måned, hvor der er solgt flest boliger siden før finanskrisen.

- Fortsætter det sådan, kan vi snart erklære boligkrisen for overstået på et overordnet plan. Særlig er det glædeligt, at tallene nu også retter sig i de dele af landet, hvor det har været sværest at komme sig over krisen, siger EDC's kommunikationschef Jan Nordmann i en pressemeddelelse.

Hos ejendomsmæglerkæden Home har man mærket samme stigende efterspørgsel. Ikke kun på boligsalget, men også på antallet af fremviste boliger. I forhold til februar sidste år er antallet af boligfremvisninger nemlig steget med 62 procent.

- Det tyder på, at boligmarkedet generelt går mod lysere tider, og at tendensen fortsætter de kommende måneder. Det skyldes både den lave rente, men forbrugernes tillid til boligmarkedet er også forbedret, siger Mads Ellegaard, der er relationschef i Home til Newspaq.

Og det er ikke kun i hovedstadsområdet, at antallet af underskrevne købskontrakter stiger. Den største stigning af solgte boliger er nemlig sket på Fyn.

- Det opsving vi ser, gælder alle regioner i landet. Det er ikke alle områder, der oplever et kæmpemæssigt mersalg, og nogle områder er stadig udfordret. Men selv for de mørkeste pletter på landkortet, er der lysere tider på vej, siger Mads Ellegaard.

FAKTA: Så meget er boligsalget steget fra 2014-2015

Hovedstadsområdet: 52 procent.

Sjælland: 23 procent.

Fyn: 54 procent.

Sønderjylland: 49 procent.

Vestjylland: 21 procent.

Østjylland: 26 procent.

Nordjylland: 45 procent.

Kilde: EDC

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.