Boligejere må droppe salget: Her er det helt umuligt

Trods rekordlave renter kan det stadig være svært at få folk til at købe hus uden for byområderne. Se hvor flest opgive at sælge.
I mange landområder fjernes fire ud af ti boliger fra markedet uden at være blevet solgt.
I mange landområder fjernes fire ud af ti boliger fra markedet uden at være blevet solgt. Foto: /free

Når en boligsælger fjerner til salg-skiltet fra forhaven, er det normalt et godt tegn.

Huset er solgt, og den glade sælger kan flytte videre til en ny bolig.

Men sådan er det ikke alle steder. I mange landkommuner piller sælgeren sin bolig af nettet, uden at boligen er solgt, viser en opgørelse fra Boliga.dk.

Værst ser det ud i Morsø Kommune i Nordvestjylland. Her fjernede hele 42 procent af hussælgerne deres bolig fra nettet, uden at der var foretaget en handel.

Hos Nybolig i Morsø kan mægler Christian Nielsen ikke genkende billedet af, at fire ud af ti huse, der sættes til salg, ikke bliver solgt.

- Nogle opgiver selvfølgelig helt at sælge, men andre dropper f.eks. salget hen over vinteren og vender tilbage til foråret med en prisjustering og nyhedens interesse. - Markedet i Morsø er generelt i bevægelse i den rigtige retning, siger han til Newspaq.

Efterspørgslen matcher ikke udbuddet

Også Mariagerfjord Kommune ligger i den tunge ende med 41 procent opgivne salg i forhold til antallet af fjernede husannoncer.

Direktør i Boliga, Ricco Zuschlag, siger, at det generelt er sværere at få solgt sin bolig, når man kommer et stykke uden for byområderne.

- Vi kan se, at liggetiderne i yderområderne er utrolig lange, og selv om priserne bliver sat voldsomt ned, har det næsten ingen effekt. Efterspørgslen matcher simpelthen ikke udbuddet. Mange af boligerne koster under en halv million kroner, men alligevel er det virkelig svært at finde købere til dem, siger han til Newspaq.

Hos Nybolig i Morsø kan mægler Christian Nielsen godt genkende billedet af, at især de helt billige boliger er svære at komme af med.

- Kreditforeningerne er ikke meget for at låne penge til huse, der koster under 500.000 kroner. Jeg forstår det ikke. Kunderne er gode nok, siger Christian Nielsen, der tror på, at den rekordlave rente også vil gavne yderområderne.

- Den lave rente fører i første omgang til flere låneomlægninger, der så kan sparke gang i forbruget. Det er det, vi har behov for, hvis vi skal vende udviklingen, siger han.

De gladeste sælgere finder man i Frederiksberg Kommune, Samsø Kommune og Høje-Taastrup Kommune, hvor blot ni procent helt må droppe at sælge boligen.

Newspaq

Her går boligsalget trægt

 

Her opgiver flest at sælge boligen. Statistikken viser, hvor stor en del af de annoncer, der blev fjernet fra Boliga.dk i de tre første kvartaler af 2014, som senere ikke kunne matches med et salg i tingbogen.

 

Morsø: 42 procent

 

Fanø: 41 procent

 

Mariagerfjord: 41 procent

 

Assens: 39 procent

 

Kalundborg: 39 procent

 

Læsø: 38 procent

 

Tønder: 38 procent

 

Odder: 38 procent

 

Odsherred: 37 procent

 

Fakse: 36 procent

 

Kilde: Boliga.dk

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.