Bogklub og skolebøger til unge trækker ned hos Gyldendal

Omsætningen er stabil hos Gyldendal, som dog har faldende salg gennem bogklubber og til ungdomsuddannelser.
Den private bogkøber har ikke svigtet Gyldendal på samme måde som salget til ungdomsuddannelser og bogklubber.
Den private bogkøber har ikke svigtet Gyldendal på samme måde som salget til ungdomsuddannelser og bogklubber. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO

Hos forlaget Gyldendal rullede der lidt færre kroner i kassen i tredje kvartal.

Efter årets første ni måneder er der solgt bøger for i alt 542 millioner kroner mod en omsætning på 555 millioner kroner i samme periode af 2014, oplyser Gyldendal i en meddelelse til fondsbørsen.

- Salg af læremidler til grundskolerne, ikke mindst digitale læremidler, udviste vækst, hvorimod salg til ungdomsuddannelserne var udfordret. Omsætningen på det private marked var relativt stabil, bortset fra et fald i salg gennem bogklubber, lyder det.

Gyldendals resultat før skat efter årets første ni måneder er et overskud på 29 millioner kroner mod 35 millioner kroner i 2014.

Gyldendal fastholder forventningerne til årets resultat

Ledelsen forventer samlet set, at koncernen i regnskabsåret 2015 vil opnå en omsætning på cirka 800 millioner kroner, hvilket er lidt lavere end tidligere udmeldt.

Forlaget kan alligevel holde fast i forventningerne til 2015 om et resultat før skat, som er "lidt bedre" end i 2014, hvor det endte på 75,8 millioner kroner.

Gyldendal solgte i juli 2015 dattervirksomheden Nordisk Bog Center, som derfor ikke indgår i koncernens regnskab for de fortsættende aktiviteter, og resultaterne for tredje kvartal er justeret herefter.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.