Børnehave hyrer bedsteforældre som frivillige

Et korps af frivillige bedsteforældre bliver brugt til leg og aktiviteter i en børnehave i Holstebro.
En børnehave bruger frivillige bedste forældre til leg og aktiviteter.
En børnehave bruger frivillige bedste forældre til leg og aktiviteter. Foto: Colourbox

Frivillige bedsteforældre hjælper til i en børnehave i Holstebro, der har startet en 'bedsteforældrebank'. I banken er der omkring 15 frivillige bedsteforældre, der er parate til at hjælpe til i Børnehaven Ellebæk, skriver dr.dk.

Jytte Andersen er en af de frivillige bedsteforældre.

"Første gang, jeg var herude som bedsteforældre, bagte vi kager og var ude på legepladsen. Vi gyngede, hoppede, sang og dansede. Det kan jeg godt lide," fortæller hun.

Og det er en god ide med frivillige bedsteforældre, mener Allan Baumannn, der er faglig sekretær hos BUPL, Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, hvis det altså bliver gjort med måde.

"De frivillige er et fint og vigtigt supplement til pædagogerne," udtaler Allan Baumann.

Men institutionerne skal samtidig passe på, at de frivillige ikke overtager pædagogernes arbejdsopgaver, lyder advarslen fra formanden for FOLA, Forældrenes Landsorganisation, Dorthe Danbjørg.

"Vi forholder os ret kritiske og skeptiske til brugen af frivillighed, hvis det er som erstatning for pædagogisk personale, og hvis det er som en del af driften," udtaler Dorthe Danbjørg.

I Børnehaven Ellebæk i Holstebro er det stadig pædagogerne, der står for de daglige opgaver, fortæller Line Nørgaard Skou, som er leder af Børnehaven Ellebæk.

De frivillige bedsteforældre fra bedsteforældrebanken skal i stedet ses som flødeskummet på en kage.

"Pædagoger skal være uddannede for at have den titel. Og vi har en masse opgaver, som bedsteforældrene ikke er en del af. Der er egentlig en meget naturlig fordeling i de ting," fortæller børnehavens leder.

Kilde: dr.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.