Bør I invitere børn til jeres bryllup?

Er I lige nu i gang med den helt store planlægning af jeres bryllup, men gået i stå ved invitationerne, fordi tvivlen nager – skal der børn med eller ej? Se her, hvad eksperten siger.
Skal der inviteres børn med til jeres bryllup eller ej? Hør ekspertens vurdering her
Skal der inviteres børn med til jeres bryllup eller ej? Hør ekspertens vurdering her Scanpix

I skal giftes, og I er godt i gang med at planlægge hvor, hvornår og hvordan den store dag skal holdes. Men der er en ting, I er kommet i tvivl om. I ved simpelthen ikke, om I vil invitere børn med eller ej.

Uanset hvad I vælger, så er det en god idé at forberede sig på konsekvenserne af jeres valg, fortæller Kirsten Harding til Hello Magazine.

Hun er børnepasningsekspert hos Tinie Screches, som har specialiseret sig i at vejlede og støtte folk omkring børn til fester og events som bryllupper.

LÆS OGSÅ: Usunde fejl du laver på badeværelset

Selvom hun er ekspert i at inkludere børn i voksenfester, så er hun meget klar i mæglet, når det kommer til spørgsmålet omkring børn til et bryllup:

- Det er en personlig beslutning og kun I kan tage den. Det er meget vigtigt at huske. Det er jeres dag, så hvis I har lyst til at invitere børn med, så er det fint. Men ønsker I kun at holde en begivenhed for voksne, så er det lige så acceptabelt.

Ens regler og klare beslutninger

I må altså helt selv vælge, om der skal børn med eller ej. På det punkt findes der ingen regler, men I skal passe på med de grå zoner, forklarer Kirsten Harding.

De fleste accepterer fælles regler, men når først I begynder at lave visse regler for nogen og andre for resten af de inviterede, så kan folk begynde at undre sig. I skal derfor være fast besluttede og meld klart ud fra start.

Vil I have børn med, der er over fem år, så er det jeres udmelding. Vil I slet ikke have børn med, så melder I det ud og så videre.

- Tænk over jeres forventninger fra starten af. Og vær bevidste om jeres holdning til, om børn skal deltage eller ej, før I sender invitationerne ud, siger Kirsten Harding.

Hun råder jer samtidig til at tage snakken med de folk, der har børn, før I sender invitationerne ud. Ring dem op og sig, at I holder et bryllup og det er uden børn, hvilket I håber, de forstår og derfor stadig vil deltage.

LÆS OGSÅ: Få et naturligt look på ingen tid

Har I besluttet, at jeres nærmeste families børn gerne må komme med, men ikke andre, så spil også med åbne kort her. Forklar det til dem, der har børn, som ikke er inviteret. Sæt jer ned, planlæg hvad I vil sige, og ring dem så op.

Hvis I inviterer børn

Bliver børn inviteret med til festen, så hold styr på ikke bare hvor mange, der kommer, men også deres alder. Det kan være vigtigt i forhold til de tanker, I gør jer omkring den måde, I synes børnene skal deltage på.

Børn synes nemlig ikke, at en fest er lige så underholdene som voksne gør, så derfor kan det være en god idé at lave et legerum eller et hjørne til børnene, eller planlægge nogle aktiviteter, de kan lave, fortæller Kirsten Harding.

Men lad dem stadig tage del i festen, så de også oplever, hvor magisk et bryllup er, og når de får nok, så lad dem lege.

LÆS OGSÅ: Lugter dine fødder? Sådan undgår du det

Hvis I vil sikre jer, at børnenes forældre også deltager i jeres fest, så kan I hyre en barnepige til at tage sig af børnene. Det kan også være en fordel, hvis I vil sætte dem alle ved samme bord, når de skal spise.

Og husk så, at børn er børn og selv ikke på jeres helt store dag, kan I være sikre på, at de er små engle dagen lang.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.