Bodil Jørgensen efter voldsom ulykke: Sygeplejerskerne betød alt

Sygeplejerskerne betød rigtig meget for skuespilleren Bodil Jørgensen, da hun blev alvorligt kvæstet under optagelserne til en Far til fire-film i 2014.
Skuespiller Bodil Jørgensen var udsat for arbejdsulykke i 2014. Nu takker hun de sygeplejersker, der tog sig af hende under indlæggelsen. 
Skuespiller Bodil Jørgensen var udsat for arbejdsulykke i 2014. Nu takker hun de sygeplejersker, der tog sig af hende under indlæggelsen.  Foto: Christian Lilliendahl/Scanpix/Arkiv

Begge kraveben var brækket. Alle ribben var brækket. Der var brud på bækkenet. Og der var skader på både lever og nyrer.

Det var en temmelig kvæstet Bodil Jørgensen, som i juni 2014 blev bragt ind til sygehuset efter ulykke under optagelserne til en Far til fire-film ved Ribe.

I dag er den folkekære skuespiller, der blandt andet er kendt fra TV 2's Badehotellet, tilbage i arbejde, og i et interview med Alt for damerne takker hun de sygeplejersker hun mødte under sin indlæggelse.

- De fleste rørte lige ved mig, når de kom ind. Det betød så meget, når man lå med slanger overalt. Det tager ikke lang tid lige at stryge en patient over armen eller håret. Og for patienten betyder det alt. Det betyder, at man stadig er et menneske. At man stadig er i verden, fortæller hun til ugebladet.


- Det tager ikke lang tid lige at stryge en patient over armen eller håret, siger Bodil Jørgensen i sin hyldest til sygeplejerskerne. Foto: Christian Liliendahl/Scanpix/arkiv

Sygeplejersker skrev dagbog

Især intensivsygeplejerskerne på Odense Universitetshospital får hendes tak. De valgte at skrive en dagbog til hende for de seks dage, hvor hun var så medtaget, at hun røg ind og ud af bevidsthed.

- Jeg var ikke rigtig ved bevidsthed. I den periode var jeg meget krop, der bare lå. Men man er stadig et menneske med sjæl, historie og et helt liv bag sig. Der var de bare helt fantastiske til at skrive dagbog for mig hver dag. Jeg synes, det var så nænsomt og smukt, siger hun til Alt for Damerne.

Væltede med traktor

Det skæbnesvangre uheld skete i krydset ved Mandø Ebbevej og Låningsvejen, det vil sige på fastlandet ved Vester Vedsted, hvor en traktor med Bodil Jørgensen og en kollega ville køre op af et dige.

Ved toppen af diget begyndte traktoren at glide, og Bodil Jørgensen faldt af og blev ramt af traktoren.

Efter skanninger blev Bodil Jørgensen overført til Odense og senere til Bispebjerg Hospital.


Bodil Jørgensen og familien samlet i sommerhuset efter ulykken. Foto: Christian Liliendahl/Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.