Bob Dylan har inspireret videnskabelige artikler i 17 år

”The Answer is Blowing in the Wind” og ”A Simple Twist of Fate” er bare nogle af de referencer til Bob Dylan, som svenske forskere har sneget med i deres videnskabelige artikler gennem de seneste 17 år.
Også i videnskabens verden har Bob Dylan haft mange fans.
Også i videnskabens verden har Bob Dylan haft mange fans. Foto: Wikipedia

Bob Dylan-fans vil sandsynligvis trække på smilebåndet nogle gange, hvis de gennemtrevler John Jundberg og Eddie Weitzbergs videnskabelige artikler fra de seneste 17 år.

De svenske forskere har nemlig sneget et væld af Bob Dylan-referencer ind imellem deres lægevidenskabelige mellemregninger.

Det skriver Videnskab.dk, hvor du kan læse, hvordan danske forskere blandt andet har sneget billeder af deres køkkenvask ind i videnskabelige artikler: http://videnskab.dk/kultur-samfund/forskere-sniger-bob-dylan-referencer-ind-i-videnskabelige-artikler

Den særprægede vane startede, da forskerne skulle navngive en artikel om gas i luftvejene og tarmen. Artiklen blev døbt Nitric Oxide and Inflammation: The Answer Is Blowing In the Wind.

»Vi kunne begge to rigtig godt lide Bob Dylan, så da vi gik i gang med at skrive en artikel om målingen af nitrogenoxid gas i luftvejene og tarmen, kom titlen på banen, og den passede perfekt,« udtaler professor Eddie Weitzberg til den svenske avis The Local.

Nogle år senere begyndte der for alvor at gå sport i den. De svenske forskere fik nys om, at to af deres kolleger ved Stockholms Karolinska Institut havde skrevet en artikel ved navn 'Blood on the Tracks: A Simple Twist of Fate?', og så var der simpelthen ingen vej tilbage.

Læs også hos Videnskab.dk: Top 5: Gale forskere, der seriøst ofrede sig for videnskaben
http://videnskab.dk/kultur-samfund/top-5-gale-forskere-der-seriost-ofrede-sig-videnskaben

En drabelig Dylan-fan-dyst var en realitet.

»Den, der har publiceret flest artikler med Dylan-referencer inden sin pension, vinder en frokost,« siger Jon Lundbeck til the Local.

Men hvad med herhjemme i Danmark? Er det virkelig kun i Sverige, at forskerne formår at lave spas og løjer i deres videnskabelige artikler?

Videnskab.dk har ringet til nogle danske forskere for at finde ud af, om de selv har prøvet at snige små referencer med ind i deres arbejde.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Twitter-storm: Blogredaktør kalder forsker for ’storby-luder’
http://videnskab.dk/kultur-samfund/twitter-storm-blogredaktor-kalder-forsker-storby-luder

Forskere aflurer Bruce Lees berømte trick: Sådan imponerer du tøserne
http://videnskab.dk/krop-sundhed/forskere-aflurer-bruce-lees-beromte-trick-sadan-imponerer-du-toserne

Forskere: Derfor er Ronaldo så vild
http://videnskab.dk/krop-sundhed/forskere-derfor-er-ronaldo-sa-vild

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.