Blue Fox-træner holder tæt om kvartfinalevalg

Herning Blue Fox vælger først, når kvartfinaleopgørene i ishockeyligaen falder på plads tirsdag aften.
Herning Blue Fox er førstevælger, når der senere på aftenen skal vælges modstander i kvartfinaleserien.
Herning Blue Fox er førstevælger, når der senere på aftenen skal vælges modstander i kvartfinaleserien. Foto: Jan Korsgaard/Polfoto

For de tilskuere, der møder op i Kvik Hockey Arena i Herning tirsdag aften vil opmærksomheden i høj grad være rettet på begivenhederne efter de 60 minutters kamp mod Rungsted på isen.

Blue Fox Herning er nemlig allerede sikker på at vinde grundspillet og får derfor førstevalg, når der senere på aftenen skal vælges modstander til kvartfinaleserien, der begynder på fredag.

Og Hernings træner, Linus Fagermo, gør sit for at bevare spændingen til"valgaftenen", hvor han skal udpege en modstander, blandt de hold, der slutter mellem nummer fem og otte i Metalligaen.

- Vi har selvfølgelig gjort os nogle tanker om, hvem vi vil møde. Vi har kigget meget på statistikkerne for de fire hold, men vi har ikke besluttet os endnu, siger Linus Fagermo til Herning Folkeblad.

Hvis man kigger på formbarometeret vil Rungsted formentlig være det mest oplagte valg.

Nordsjællænderne har set sløje ud i de seneste kampe, som er blevet tabt 0-6 til Aalborg Pirates og 4-9 til Esbjerg, og hvis Rungsted bliver Hernings modstandervalg, vil tirsdagens møde altså fungere som en slags generalprøve på kvartfinalerne.

- Alle snakker om Rungsted. Men vi har tabt til Rungsted på hjemmebane. Vi har også tabt til Aalborg og Rødovre, så hvis man går ud fra det, er Esbjerg det eneste hold, vi har slået alle gange, lyder det fra Linus Fagermo.

Esbjerg Energy er nummer fem i rækken og dermed det pointmæssigt bedste hold af de fire valgmuligheder.

Mens Herning altså er sikker på førstepladsen, er det endnu ikke helt på plads, hvem der slutter som nummer to og dermed bliver andenvælger.

Sønderjyske har de bedste kort med et forspring på to point til Frederikshavn White Hawks inden sidste spillerunde.

Her har sønderjyderne en på papiret overkommelig opgave på hjemmebane mod rækkens næstdårligste hold, Herlev. Samtidig tager Frederikshavn imod Odense Bulldogs.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.