Ja tak til det monokulturelle samfund!

Af Erik Willumsgaard
SE ALLE BLOGINDLÆG
Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Ideen om det multikulturelle samfund er ikke gennemtænkt.

Et multikulturelt samfund, med mange adskilte parallelkulturer fremmer mistro mellem forskellige splittede grupper, som ingen kontakt har med hinanden, ja og som ikke engang taler samme sprog. Et sådant samfund giver grobund for racisme, kriminalitet og voldelige konflikter.

Vi bør i stedet for satse på et monokulturelt samfund, hvor vi alle er danskere, med alle de rettigheder, som det nu giver, med et fælles sprog, og med en mangfoldighed af vaner, hudfarver, etniske baggrunde, religiøse holdninger mv., og hvor vi indgår pardannelser og får børn på kryds og tværs af, hvad der måtte have været af forskelle på vores forældre og bedsteforældre!

Jeg har, først efter vi er kommet på Facebook (hvor man på sin profil kan oplyse sin religiøse orientering) erfaret at nogle af mine gode venner er budhister; men det betyder jo ikke, at de så for mig lige pludselig tilhører en anden kultur. Og det gør mine muslimske venner sågu da heller ikke!

Vi er alle danskere, med dansk som modersmål. Og jeg føler da et langt større fællesskab med mine muslimske og budhistiske venner her fra Kbh. end med f.eks. en indremissionsk fisker fra Thyborøn, en husmor fra Varde og en direktør fra Vedbæk.

Men de er alle danskere! Uanset, hvad Dansk Folkeparti kan finde på at påstå.

Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Erik Willumsgaard

PS: Af tekniske grunde har jeg været nødt til at oprette en ny blog. Alle gamle indlæg kan findes her: http://avisen.dk/brugere/Erik_Willumsgaard.aspx

På denne notesblog vil jeg kommentere politik, kultur og hverdagslivets sociologi.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.