Er det let? Nej, vi kommer alle til at bidrage

Af Pernille Rosenkrantz-Theil
SE ALLE BLOGINDLÆG
Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Nej, der skal ikke gives ufinansierede skattelettelser. Nej, der skal ikke være nulvækst i det offentlige. Nej, vi kan ikke komme ud af krisen alene ved at svinge sparekniven. Ja, regeringens skal sætte gang i hjulene. Ja, regeringen skal skabe nye jobs i Danmark. Ja, vi skal forbedre velfærden både med flere penge og flere hænder. Ja, vi skal omfordele den rigdom vores samfund stadig har. Vi vil en anden vej end Venstre og Dansk Folkeparti. Vi har som bekendt fået en ny regering i Danmark. Vi har fremlagt en plan for de næste otte års økonomiske politik.

Vores ambition er ikke bare at lukke hullet i statskassen. Vi nøjes ikke med at få pengene til at passe. Vi er blevet valgt til at regere landet i den sværeste tid siden 1930erne. Vi mener, at vi med vores 2020-plan har fremlagt en økonomisk solid løsning på, hvordan vi kommer ud af krisen og ind i fremtid hvor vi er grønnere, dygtigere og mere solidariske.

Er det let? Nej, vi kommer alle sammen til at skulle bidrage til at kunne gennemføre denne plan. De bredeste skuldre kommer til at bære det tungeste læs. Vi kommer til at betale mere i skat. De rige mere end de fattige. Hertil kommer vi til at skulle arbejde mere. Med planen skal der først arbejde til flere mennesker, som i dag går arbejdsløse, herefter kommer vi til at skulle arbejde mere, fordi de store årgange går på pension. Men de fleste af os arbejder og betaler skat med glæde, hvis vi får solid velfærd ud af det. Hvis skolerne forbedres, hvis ældreplejen bliver bedre, hvis konen kommer i arbejde og hvis knægten får en læreplads. Vi mener, at det er et politisk valg og et fælles ansvar at løse disse opgaver.

I forhold til den håbløse situation som andre lande i Europa står i, så mener vi at vi kan bringe Danmark gennem krisen med skindet på næsen og lidt til. For dem der ikke har kunnet se forskellen på den tidligere og den nuværende regering, der skulle forskellen nu stå tindrende klart: Vi vil ikke bare lukke hullet i statskassen. Vi vil også skabe vækst og job, uddannelse og bedre velfærd. Vi glæder os til at komme i gang.
 

Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om dit arbejde, din skat, din uddannelse.... Og om håb, vrede, glæde og holdninger til dansk politik

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.