Søvndal sendt på Jobcenter

Af Johnny Larsen
SE ALLE BLOGINDLÆG
Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Villy Søvndal blev ramt af blodprop i hjernen, og den slags er ikke godt for hverken Villy eller hans familie.

Lad mig ridse forløbet op, for Villys nærmeste fremtid.

I løbet af ugen vil Villy få en indkaldelse til Jobcenter Kolding, som vil indlede en samtale med ham om hans fremtidsudsigter på arbejdsmarkedet.

I den første samtale vil han blive bedt om at udfylde en ressourceprofil, fordi sagsbehandlerens synes, det er meget bedre, at han selv gør det. Han vil blive spurgt om, hvornår han kommer tilbage til arbejdspladsen, og hvordan hans arbejdsgiver stiller sig til hans sygdom.

På det næste møde vil sagsbehandleren bedømme ham som egnet til arbejdsprøvning, og sagsbehandleren vil overveje at bede Søvndals læge om en udtalelse. Søvndal vil modtage sagsbehandlerens trøstende ord om, at en blodprop jo ikke er noget i dag, og at mange ældre mennesker sagtens kan få et job, selvom de skulle blive lammet i den ene side af kroppen.

Tredje møde vil sende Villy til erhvervsevnevurdering hos et privat firma, hvor en tidligere elektriker vil tage sig af Villys genoptræning, herunder hjælpe til med at genopbygge de psykiske ressourcer, fordi elektrikeren har "gode evner med at hjælpe psykisk trængte oven på", og han har endda et weekendkursus i gestaltterapi.

Således passerer 26 uger, og Villy får brev fra Jobcenter om at møde til en samtale om hans fremtid.

Villy møder op, og får at vide, at han har gode muligheder for at få et job, og selv om hans arbejdsgiver eventuelt vil have ham tilbage, er det godt for ham at skifte erhverv. Sagsbehandleren henviser til et privat firma, der skal hjælpe Villy med at blive erhvervspraktikant i et større dansk supermarked, hvor han kan prøve kræfter med arbejdet, mens han får kontanthjælp. Hans sygedagpenge ophører nemlig, da hans sygdom ikke er livstruende og med i top 11, hvor de lønsomme sygdomme er.

Nu skal Villy søge kontanthjælp, men han afvises, da det viser sig, at han ejer et hus, som han først skal sælge. Huset kan ikke sælges uden stort tab, men det er ikke kommunens problem. Villy er blevet opsagt fra sit job, fordi han har været syg for længe, og Villy står nu uden indtægt, og han er ikke rask.

Huset sælges med stort tab, og Villy hæfter for gælden, og nu kan han igen søge kontanthjælp, men afvises, fordi han ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, og ikke er mødt op på Jobcenter, i al den tid han har været syg… altså siden han mistede sygedagpengene.

Villy er ikke gammel nok til at komme på plejehjem, og for rask til at komme på hospital, så Villy bliver hjemløs og sover på en bænk i en park i Kolding, og dør af kulde, underernæring og sygdom.

Jeg synes, at Villys fremtid ser rigtig skidt ud, og håber, at beskæftigelsesministeren vil gribe ind, så Villy kan leve videre uden at være tvunget til at give afkald på liv, ære, værdighed og bolig.

 

 

Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Johnny Larsen

Johnny Larsen er uddannet journalist, manuskriptforfatter, instruktør og selvlært på en lang række andre områder. Han har en baggrund som forfatter, librettist, foredragsholder, fotograf, bladudgiver og sangskriver. Han er født i 1952 og fra den tid, hvor man opdelte folk i hånd og ånd. Johnny blev vejet og fundet for dum til skolegang, og har fra sit 14. år været fuldtidsarbejdende. Hans arbejdsliv er gået fra arbejdsdreng, over maler, sømand, fisker, chauffør, pædagogmedhjælper og meget andet, indtil han blev havnearbejder. Efter 17 år uden for skolesystemet og med en ødelagt ryg søgte han ind på Danmarks Journalisthøjskole, hvor han blev optaget i første forsøg. Siden da har han levet som skrivende, og er i dag arbejdsløs. Arbejdsløsheden førte til sygdom. Sygdommen til denne blog, og der er han nu.   Johnny Larsen på Facebook   Johnny Larsen på Youtube

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.