Ukendt land - ukendte farer

Af Hanne Carlsen
SE ALLE BLOGINDLÆG
Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Et ældre dansk ægtepar kørte i går fast i en mudderpøl ude på landet på Island. En del af de mindre veje er ikke åbnet endnu, men den her var vist ikke særligt godt mærket og redningskorpset måtte ind og hale dem fri. Hændelsen fik nogle islandske bloggere til at bemærke at det også var typisk turister/danskere bare at køre ind i højlandet uden at kende til forholdene og komme i problemer, og fuldstændig glemme at det altså også sker for islændinge, altså, at de kører fast. 

HVIS jeg var en dum blogger, så kunne jeg bemærke at det er typisk turister/islændinge at komme i klammere med en ukendt mand i en kiosk om natten på Vesterbro og blive stukket ned, fordi de ikke kender de lokale forhold.

Men sandheden er, at enhver kan være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, det er nok bare mere sandsynligt at det sker hvis man er ikke er stedkendt. Nu ved jeg ikke noget om hvorvidt den pågældende islænding var vel kendt i København (der bor immerværk nogle tusinde islændinge i København), men de islandske bloggere vidste heller ikke, om de danske ægtepar måske havde kørt den vej 10 gange før og i øvrigt var landmænd og havde mange års erfaring i mudderkørsel.

Måske min pointe her primært er, at det er åndssvagt at blogge om nyheder, når man bare vil være bedrevidende og bagklog og i øvrigt ikke har alle fakta. Så jeg stopper nu. God bedring til den unge mand der blev stukket ned og held og lykke til det danske ægtepar med deres islandstur.

Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Hanne Carlsen

27 år. Bor i Reykjavík, Ísland.  Studerer folkesundhed og islandsk. Gift med en indfødt. Ingen jeep, visagæld eller gasgrill.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.