Nyt byråd efter 103 dage

Af Hanne Carlsen
SE ALLE BLOGINDLÆG
Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Så røg flertallet i Reykjavíks byråd (igen) og nu sidder Selvstændighedspartiet igen på magten sammen med et mandat fra det sådan lidt "De Radikale" -agtige parti. Bare ikke så tjekket...

De to partier benyttede sig af lejligheden til at kuppe de tre medlemmer af den siddende fire-parti-alliance med Fremskridtspartiet, Venstre-grønne, Socialdemokratiet og De Radikale da der hele weekenden har været ballade i Fremskridtspartiet. Fremskridtspartiets ene mand i byrådet var indtil for 103 dage siden i alliance med Selvstændighedspartiet, men så skiftede han hold og dannede flertal med Socialdemokratiet og de to andre små partier i byrådet. 

Han røg i unåde i partiet fordi han 1)havde brugt 70.000 kroner af partiets
penge på tøj under valgkampen, 2)havde forsøgt at kuppe partiformanden, 3)et af Fremskridtspartiets altingsmedlemmer følte sig mobbet af ham.

Og mens Fremskridtsfolkene skændes følte den Radikale sig overset og fandt bedre græsgange og er nu borgmester. Han er den eneste Radikale i byrådet, men sådan er det at være tungen på vægtskålen. Lyder det som en sæbeopera? ;Måske lidt langtrukken, persongalleriet ikke helt filmstjernelækkert og farverigt nok, men ind imellem så kommer der et sexet twist...

Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Hanne Carlsen

27 år. Bor i Reykjavík, Ísland.  Studerer folkesundhed og islandsk. Gift med en indfødt. Ingen jeep, visagæld eller gasgrill.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.