Island - stemningsrapport

Af Hanne Carlsen
SE ALLE BLOGINDLÆG
Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Efter lang blog-sommerferie er det vist tid til at komme med en stemningsrapport fra Bankerotland (tidligere kendt som Island).

Handelsforeningerne har næsten opfordret folk til at hamstre og det forlyder at dåsemad og olivenolie er ved at være udsolgt i nogle butikker. Hvis det her fortsætter bare lidt længere så kan der blive mangel på visse varer fordi butikkerne ikke har råd til at købe dem hjem og importerede varer (det vil sige næsten alt undtagen agurker, tomater, kartofler og mejeriproduktur) kommer til at stige i takt med at kronen falder. Regeringen har nu låst kursen.En kvik journalist opdagede at mens den officielle kurs til danske kroner er omkring 21 ISK/ 1 DKK, så var islanske kroner på udsalg, 26 ISK/1 DKK i en filial af Kaupþing i Sverige.

Folk der har lagt deres lån om til euro i de seneste år går rundt og ser kuede ud og psykiatrisk afdeling melder om flere indlæggelser på grund af stress og angst,

Man kan begynde med at sige, "hvad sagde jeg", men det er næsten ondt. Jeg har for det meste fået mine finansnyheder fra Danmark og danskerne har aldrig været særlige optimistiske med hensyn til langtidsudsigterne for det islandske investeringsangreb. De islandske finanseksperter har altid afvist tilbageholdende røster...og mange islændinge har troet på dem. Islændinge er optimister. Jeg er en pengegnier fra Vendsyssel ( - og jeg har aktier i ebh bank... bare lige for at understrege at jeg IKKE er noget finansorakel og at jeg også er ramt af det her.)

Men jeg har altså nægtet at tage imod finansråd fra et folk der gør nar ad mig for at skrue for vandhanen når jeg er færdig med at vaske op og fra en finanssektor som tidligere har bygget en reklamekampagne op omkring det sjove i at danskere er så sparsommelige.

Bortset fra det, så er det ikke sjovt længere det her, folk kommer til at miste deres job, hus, bil, sommerhus og så videre.

Jeg ikke haft aktier i Glitnir eller omlagt mit lån til euro så jeg skal nok klare skærene, men stemningen er temmelig underlig lige nu.

Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Hanne Carlsen

27 år. Bor i Reykjavík, Ísland.  Studerer folkesundhed og islandsk. Gift med en indfødt. Ingen jeep, visagæld eller gasgrill.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.