Island Husejer Gravko

Af Hanne Carlsen
SE ALLE BLOGINDLÆG
Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

De fleste fejrer den islandske nationaldag, 17. juni, med flag og hotdogs. Björn Mikaelsson lejede en gravko og rev sit hus ned.

Björn Mikaelsson havde et firma som byggede huse og han byggede sit eget hus i 2003, delvis for penge som han havde lånt af Frélsi fjárfestinarbankinn, den frelse investeringsbank. Sommeren 2008 begyndte hans firma at få problemer, da nogle kunder ikke betalte. Så går bankerne og den islandske krone i frit fald i september og så skyldte han dobbelt så mange penge, da hans lån var i udenlandsk valuta. Björns firma krakkede og han opgav at betale af på sit lån, da banken nægtede at indgå en aftale om afbetalingerne. Huset røg på tvangsauktion, og var i bankens ejendom da Björn endelig fik besked fra fogeden om at han ville blive sat på gaden for nylig.

Björns familie er flyttet til udlandet og han er arbejdsløs. Han ser på det sådan, at det er lige meget om han skylder 60 eller 120 millioner islandske kroner (ca. 2,5 eller 5 mio. danske kroner). Han har ikke noget at tabe. Han ringede til et filmselskab og bad dem om at filme da han med sin lejede gravko rev sit hus ned og begravede en bil i jord. Dagen var velvalgt, det var godt vejr og nationaldag. De fleste af Björns naboer har sympati med ham og det tror jeg egentlig de fleste husejere her i landet har. Ruinerne er nu blevet fjernet.

Se huset her.

http://mbl.is/mm/frettir/innlent/2009/06/18/bidur_nagranna_afsokunar/

Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Hanne Carlsen

27 år. Bor i Reykjavík, Ísland.  Studerer folkesundhed og islandsk. Gift med en indfødt. Ingen jeep, visagæld eller gasgrill.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.