Det store ubuntu eksperiment

Af Hanne Carlsen
SE ALLE BLOGINDLÆG
Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Så efter en måneds tid er det vist time til at gøre status på ubuntuprojektet. Det kører, det var ikke svært at installerede, halede en 700 MB fil ned fra nettet som så brændte sig selv på en disk som jeg bootede fra på den ene harddisk.

Det var lidt underligt at vænne sig til kommando-terminalen, men opdagede så synaptics. Og det virker rigtig godt. Min laptop som er lige i det mindste til at håndtere Vista kører Ubuntu godt og hurtigt, jeg opdaterede til en nyere version halvvejs igennem. Savner ikke windows til mit daglige behov, bruger den indbyggede messenger til gtalk og msn og har været open office bruger længe.

Nogle ting virker meget bedre med Ubuntu, som fx fandt min printer efter ½ minut, Vista installerede i 4 minutter hver gang fordi min installer cd ikke ville snakke med Vista.

Der er nogle få ting jeg slås med stadig, men har ikke givet op endnu.

Mine højttalere er aldrig rigtig kommet til at virke, men headset virker. Skype vil ikke installeres, har ikke kunnet overtale soundjuicer til at lave mp3 ere, jeg skal genstarte hver gang jeg skifter netværk (mellem hjemme og skole) og så virker statistikprogrammet "R" stadig bedre på Windows som jo bare er meget underligt...

Men jeg lærer noget nyt hver dag og er meget fortrøstningsfuld. Det er godt og det bliver endnu bedre. Det øjeblik jeg får "R" til at køre godt på Ubuntu så sletter jeg Vista - for real!

Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Hanne Carlsen

27 år. Bor i Reykjavík, Ísland.  Studerer folkesundhed og islandsk. Gift med en indfødt. Ingen jeep, visagæld eller gasgrill.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.