Det islandske brandudsalg er begyndt

Af Hanne Carlsen
SE ALLE BLOGINDLÆG
Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Nu var der en der bemærkede i en kommentar her forleden dag at det var synd, at islændingene blev nødt til at sælge deres biler. Jeg synes ikke det er synd. Det er fornuftigt.

Der er alt for mange biler på Island. Siden i foråret har importerede biler stået hobet sig op i en indhegning nede på havnen fordi bilimportørerne ikke har nedjusteret deres import i forhold til sidste år. Normalt er der på et hvert givet tidspunkt omkring 600 biler som venter på at told og papier kommer igennem. Nu i foråret var der 1800, og det er nok ikke bedre nu. En af de store bilforhandlere rapporterede at de solgte 2 nye biler i sidste uge. Det kan de hverken leve eller dø af.

Men, grunden til at jeg siger, at der er for mange biler er, at jeg var med til at lave en undersøgelse i foråret, og i følge Islands Statistik, så var der pr. 1/1 08 altså flere biler på Island end der var beboere over 16, som er den alder man skal have for at få kørekort. Og ja, det er fratalt varebiler, lastbiler, taxaer, motorcykler etc. 240.000 personbiler. 238.000 beboere over 16 år.

Heldigvis er der håb forude, en norsk bilhandler kom herop i ugens løb og udtalte til Fréttabladid at han regner med at købe omkring 100 biler i den bedre klasse. Blandt andet var han imponeret over antallet af porcher i Reykjavík. Også en dansk exportør har meldt sig på banen og annoncerede i dag efter arbejdsmaskiner og toyota 4-hjulstrækkere i avisen.

Islands statistik: www.statice.is

Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Hanne Carlsen

27 år. Bor i Reykjavík, Ísland.  Studerer folkesundhed og islandsk. Gift med en indfødt. Ingen jeep, visagæld eller gasgrill.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.