Åger

Af Hanne Carlsen
SE ALLE BLOGINDLÆG
Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Tak for kommentarer om Ubuntu, det går fint. Nogle få ting, der ikke virker endnu, men det kommer og nogle ting virker meget meget bedre og min PC kører meget bedre.

Den islandske forbrugerbevægelse er i sin vorden, men en af de ting, der kan få folk op af stolene her er medicinpriserne. "Originalmedicin" koster stort set det samme som i Danmark, men prisforskellene på kopimedicin er ufattelige i forhold til i Danmark. Og så lever apotekerne virkelig op til deres ry som blodsugende kapitalistforetagender. Vi tager et eksempel:

Jeg tager medicin mod migræne ind i mellem og har længe været nødsaget til at købe originalproduktet emigran, det var simpelthen det eneste der fandtes. Det koster ca. 500 DKK for 12 tabletter, skidedyrt, men jeg synes at det er pengene værd. Her lige før jul kom så de glade nyheder at der endelig kom et kopiprodukt på det islandske marked og da den gamle pakke er tom går jeg glad ned på apoteket med min recept og beder om kopiproduktet.

Damen ved skranken ser lidt tvivlende ud, hun skal lige spørge, og de finder så efter nogle minutter frem til at de har det, hvorefter apotekeren spørger om jeg er sikker på om jeg vil have det? For jeg sparer jo bare 50 DKK? WHAT? 50 ere vokser altså ikke på træerne i min verden, og det aktive stof er jo det samme så jo, det vil jeg gerne... Og jeg får min medicin for 450 DKK. 

Så er det så at jeg kommer hjem, slår sumatriptan (det aktive stof) 50 mg ind i medicinpriser.dk og finder ud af at i Danevang står sådan en pakke med 12 i omkring 30 kroner for den billigste version fra A1 Farma. 

Det skal siges at det apotek jeg normalt handler hos absolut ikke er det billigste, men det er tæt på, og det tæller også når man ikke har bil og ikke gider løbe hele byen rundt. Men for satan da. Hvorfor skal det koste 15 gange mere bare fordi vi er på Island?  

 

 

 

Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Hanne Carlsen

27 år. Bor i Reykjavík, Ísland.  Studerer folkesundhed og islandsk. Gift med en indfødt. Ingen jeep, visagæld eller gasgrill.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.