Rajasthan, Maharajaernes land - Af Kristian Bertel

Af Kristian Bertel
SE ALLE BLOGINDLÆG
Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Rajasthan, kongernes land, er den største stat i Republikken Indien, og blev besøgt af Kristian Bertel. Provinsen er beliggende i den nordvestlige del af det folkerige land Indien. Rajasthan er berømt og kendt som provinsen med de mange maharajaer, hvor forter og paladser stadig er bevaret som et tegn på maharajaernes kongelige livsstil.

Billede af en indisk mand i byen Pushkar i Rajasthan, Indien.
Billede af en indisk mand i byen Pushkar i Rajasthan, Indien.Stolte traditioner i Rajasthan, Indien
Denne ørkenrige provins er rig på kultur og har kunstneriske og kulturelle traditioner, som afspejler den gamle indiske livsstil. Rajasthanske mænd er klædt i skjorter med lange ærmer og med en turban på hovedet. Turbanen kan være en indikator for deres klasse og sociale status.

Kvinderne i Rajasthan
Kvinderne i Rajasthan er for det meste klædt i saris. Disse saris kan være enten i bomuld eller i silke og er generelt broderet. Rajasthan er den rigeste stat i Indien, så vidt hvad kunst og kunsthåndværk angår. Det menes, at det store øde og golde landskab i staten har præget dets folk til at være mere kreative, noget som er rigeligt afspejlet i deres mønstre på kjolerne.

Jodhpur
Jodhpur er den næststørste by i den indiske delstat Rajasthan. Byen er almindeligvis omtalt som den blå by og årsagerne til dette kan let ses fra det høje udsigtspunkt i Meherangarh Forts brystværn.

Farverige kjoler
Kvinderne blænder næsten landskabet med deres flotte saris. Den mest almindelige stil er for sari til at blive viklet rundt om taljen, med den ene ende og derefter draperet over skulderen.

Kulturige Rajasthan
Dukker eller Kathputtlis, som de hedder i den lokale sprogbrug, er en integreret del af Rajasthans kultur. Dukkerne er smukt designet og gennem dukketeater fortælles alt fra historiske legender og mytologier til nutidens samfundsmæssige emner såsom uddannelse for piger og børnearbejde. Dukketeater bliver blandt andet vist på festivaler og landsbymarkeder.

Bidragyder
Kristian Bertel er en fotograf med speciale i rejsebilleder fra Indien. Han rejser altid med et kamera ved sin side og er fascineret af de mange kulturelle oplevelser et land som Indien tilbyder den rejsende. Hans fotografier er ofte portrætter af mennesker, som han møder på sine rejser. Men han interesserer sig også for at tage billeder af landskaber ude i naturen såvel som billeder af landskaber i byen. Tag med til Rajasthan i Indien i dette blogindlæg.

Læs også: Flere arbejder frivilligt i udlandet


Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Kristian Bertel

Kristian Bertel (f. 1980) er en dansk fotograf med base i Århus. Hans billeder skildrer ofte globale og socialdokumentariske emner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.