Dagens billede: Indien - Af Kristian Bertel

Af Kristian Bertel
SE ALLE BLOGINDLÆG
Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Dagens billede er fotograferet af Kristian Bertel i den indiske by Varanasi, og billedet forestiller en indisk kvinde, som venter på toget. Varanasi ligger ved Ganges-floden i provinsen Uttar Pradesh i det nordøstlige Indien, og byen er en af hinduismens helligste byer.


Billede af en indisk kvinde, som venter på toget i Varanasi, Indien.
Billede af en indisk kvinde, som venter på toget i Varanasi, Indien.


Varanasi er overvældende
Man skal tage sig en dyb indånding, når man besøger et af de mest forblindende farverige, kompromisløst kaotiske steder man kan forestille sig. Varanasi er overvældende. Men hvis man kan tage det, kan byen blive ens rejses allerstørste oplevelse. Det er en af de ældste kontinuerligt beboede byer i verden. Gennem forskellige historiske perioder har den været kendt som Kashi, hvilket betyder livets by og Benares, og byen anses for at være en af hinduismens syv helligste byer. Her kommer pilgrimme til de forskellige badetrapper, som fotografen også oplevede, for at vaske et livs synder af sig i det hellige vand eller for at kremere deres elskede afdøde.

Kulturen i Varanasi, Indien
Den bedste måde at opleve kultureren og tumulten i den hellige by Vararansi på, er ved tage en bådtur ved daggry på Ganges-floden. Det er fascinerende at se alle farverne og det liv som udfolder sig, når pilgrimme bader og udfører puja, som er religiøse ritualer, i det bløde morgenlys. Det er også godt at være ved badetrapperne, de såkaldte ghat'er, først på aftenen, hvor folk tænder et lotuslys og lader det flyde ned ad strømmen i Ganges-floden.

Et magisk sted i Indien
De fleste som kommer her er enige om, at Varanasi er et magisk sted, men det er bestemt ikke en by for svage hjerter. Her sker de mest intime livs- og dødsritualer i fuld offentlighed, og synene, lydene og ikke mindst lugtene på og omkring badetrapperne, for ikke at nævne de næsten konstant påtrængende sælgere, kan være overvældende. Men hvis man holder det ud, så er Varanasi i Indien et unikt sted, hvor man gå langs ghat'erne eller tage sig en bådtur på floden.

Bidragyder

Kristian Bertel er en fotograf med speciale i rejsebilleder fra Indien. Han rejser altid med et kamera ved sin side og er fascineret af de mange kulturelle oplevelser et land som Indien tilbyder den rejsende. Hans fotografier er ofte portrætter af mennesker, som han møder på sine rejser. Men han interesserer sig også for at tage billeder af landskaber ude i naturen såvel som billeder af landskaber i byen. Tag med til Varanasi i Indien i dette blogindlæg.

Læs også: Foto og billedgallerier

 

Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Kristian Bertel

Kristian Bertel (f. 1980) er en dansk fotograf med base i Århus. Hans billeder skildrer ofte globale og socialdokumentariske emner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.